"Har man én gang oplevet transformationen fra ide til virkelighed, bliver man jo nærmest afhængig af det – og vupti så er man pludselig blevet iværksætter."

Skiekspert og stifter af www.uhrskov.dk

1. Hvad forbinder du med succes, og hvor stor en rolle spiller det for dig?

Succes er at gøre ens drømme til virkelighed. At se en idé, en tanke eller et projekt gå fra at være diffuse fornemmelser i ens hoved til at blive noget helt konkret. Jo sværere det har været, jo mere stamina og vedholdenhed, det har krævet, jo større er følelsen af succes. Derfor er succes faktisk et meget privat anliggende. Noget kommer jo let – andet skal tages med tang. Men har man én gang oplevet transformationen fra ide til virkelighed, bliver man jo nærmest afhængig af det – og vupti så er man pludselig blevet iværksætter.

2. Hvad er det største sats, som du har lavet i din karriere som selvstændig?

Det var at tage springet ud i selvstændigheden. Jeg kom fra et rigtig godt journalistisk job med gode fremtids og udviklingsmuligheder, men et eller anden kradsede i maven på mig, og uden at have nogen som helst plan B, sagde jeg mit gode job op. ”Hvad skal du leve af?”, spurgte mine venner ganske naturligt. Og selv om jeg ikke vidste, hvad jeg skulle svare, føltes beslutningen rigtig. Siden jeg tog det spring har min virksomhed langsomt udviklet sig med foredrag, tv-produktioner og journalistik i alle afskygninger – og jo der har saftsusemig været måneder hvor jeg har fortrudt. Men heldigvis kun ganske få.

3. Hvad er det bedste ved at være selvstændig?

At der er kort fra tanke til handling. Eftersom jeg har min egen virksomhed, er det kun mig selv, jeg skal spørge om lov. I praksis betyder det, at jeg altid kan lade lysten, engagementet og mave-følelsen være afgørende i mine virksomhedsbeslutninger. Jeg ved ikke om det er en god ting, at man aldrig rigtig kan slappe af, men det holder i al fald en oppe på tæerne.

4. Hvad er dit bedste råd til en selvstændig, som gerne vil opnå succes?

Nu kommer jeg måske til at lyde en smule gammeldags, for jeg vil gerne slå et slag for det skønne ord, jeg brugte tidligere, nemlig ordet stamina, som er synonym med velholdenhed. Det er min, og sikkert mange andre selvstændiges, oplevelse, at det der gør forskellen mellem succes og drømmen om succes primært handler om stamina – evnen til at blive ved og ikke give op.

5. Hvad er det største problem, som du har stået overfor, og hvordan løste du det?

Alt det praktiske – moms, firmaform, regnskaber, rudekuverter og al det som faktisk ikke er en del af min virksomhed, men som, hvis ikke jeg har styr på det, beslaglægger så meget af min tid, at min virksomhed lider under det. Hvis helvede vitterligt findes, tror jeg det ligner et revisionskontor.

Thomas Uhrskov og Billy Regnskabsprogram Thomas Uhrskov og Billy Regnskabsprogram

6. Hvilken betydning har Billy for din virksomhed?

Mit Billy-abonnement hjælper mig med det, som jeg ikke er god til, og som jeg slet ikke har nogen interesse i nemlig alt det jeg tidligere lagde over til min revisor og min bogholder. Fakturering, bogføring og momsafregninger. Det gør min hade-del af virksomhedslivet en lille smule mere udholdelig.

7. Hvad er det, som gør at Billy er let at bruge og hvordan synes du, at det skiller sig ud fra andre regnskabsprogrammer?

Jeg kender ikke andre regnskabsprogrammer – jeg er jo ikke masochist! Men det jeg godt kan lide ved Billys er, at der ikke står ord som debit og kredit – men derimod regninger og fakturaer. Sådan noget kan jeg forstå. En regning skal jeg betale, en faktura betyder penge på kontoen. Programmet er let at forstå – uden at jeg føler mig talt ned til.


Billy er regnskabsprogrammet der gør det nemmere at være selvstændig. Gem kvitteringer med mobilen, send fakturaer og afregn moms med ét klik.

Billy Regnskabsprogram logo