Hvad er erp system?

Et ERP system (Enterprise Ressource Planning) er en softwareløsning, som samler alle virksomhedens arbejdsprocesser og arbejdsområder. Man kan se det som et fælles system for hele virksomheden, hvor data fra de forskellige afdelinger deles og opdateres med det samme.

Et ERP system kan klare alt fra økonomi, ordre, indkøb, lager, produktion, projekter, kundestyrring (CRM), personale til e-handel. For eksempel kan det betyde, at en sælger kan oprette en ordre og med det samme tjekke lagerstatus.

Hvilke fordele og ulemper er der ved et ERP system?

De mest åbenlyse fordele er øget produktivitet gennem automatisering, overblik på tværs af alle forretningsprocesser og konstant opdaterede informationer. Mulighederne for automatisering betyder, at systemet kan spare virksomheden for en masse administrative kræfter. Tid der kan bruges på at drive forretningen. Overblikket på tværs af afdelingerne optimerer kommunikationen, arbejdsgangene og sikrer adgang til de nødvendige data. I sidste ende kan det give en forbedreret bundlinje.

Den største ulempe kan være prisen. Det er ikke alle virksomheder, som får nok ud af investeringen i et ERP system i praksis. Prisen for både software og implementering kan nemlig hurtigt løbe op. Derfor kan nogle virksomhedsejere få mere værdi ud af et mindre omfattende system.

Hvilke alternativer er der til et EPR system?

Om man får tilstrækkelig værdi ud af et ERP system afhænger dels af virksomhedens størrelse, dels af de centrale arbejdsprocesser.

Som webshop-ejer kunne de vigtigste arbejdsprocesser for eksempel være inden for lagerstyring, webshop-ordre og bogføring. Et godt alternativ kunne være et regnskabsprogram, som lig et ERP system, kan levere overblik, høj grad af automatisering og integration til andre programmer. Når regnskabsprogrammet kan tale sammen med andre programmer, som for eksempel et webshop- og lagerstyringssystem, så giver det netop overblik og automatisering. Det betyder også, at man får samlet nogle arbejdsprocesser ét sted, og derfor slipper man for dobbelt tastearbejde.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du får gratis support alle ugens 7 dage på både mail, telefon og chat.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du kan få support alle ugens 7 dage både på mail, telefon og chat.

Prøv Billy gratis i 30 dage