Historien om Billy

Alt har sin begyndelse, og forud for succes er der mange udfordringer, der skal overkommes og investeringer, der skal foretages. Men hvordan og hvornår startede Billy egentlig, og hvordan er det gået til?

Få Toke Kruses fortælling om, hvordan han tog det første spadestik tilbage i 2009, og hvordan Billy nu 11 år efter er en veletableret spiller i fortsat vækst.

#
#

2009

Idéen til Billy opstod i 2009, da Toke efter mange års bøvl med bogføring i Excel-arket kunne konstatere, at han skulle benytte sig af et professionelt regnskabsprogram. Tokes far havde tidligere hjulpet ham med bogføringen, og på hans opfordring fandt han frem til E-conomic.

E-conomics webside så ganske simpel og tiltalende ud, men allerede da Toke skulle tilmelde sig, fornemmede han, at deres regnskabsprogram ikke var brugervenligt og noget for ham. Han fik mildest talt et chok, da han efter mange forsøg på at få sendt sin første faktura måtte give op. Det var simpelthen for besværligt.

Det var her, at Toke fik idéen til, at der måtte være et marked for et brugervenlig regnskabsprogram.

Med hvad skulle det hedde for at skille sig ud fra mængden? Selv dengang var der mange programmer på markedet. Navnet faldt på Billy’s Billing, fordi det klingede godt og var et oplagt valg, når virksomheden senere skulle udbredes til engelsktalende lande.

#

2010

Der skulle gå nogle måneder, inden Toke var helt klar med konceptet og formen, før han stiftede virksomheden sammen med Sebastian Seilund, som fik ansvaret for at udvikle systemets tekniske del.

Billy blev stiftet på Tokes fødselsdag d. 1 oktober 2010, og så gik Toke og Sebastian ellers i gang med forretningsplan, marketingstrategi og udvikling.

#

2011

I 2011 var Toke og Sebastian langt om længe ved at være klar med en beta-version af Billy’s billing, men de var stadig langt fra færdige, da Børsen ville skrive en historie om dem under titlen “E-conomic bliver udfordret i skyen”.

Den blev publiceret den 27. Marts, og det blev startskuddet til et kapløb om at komme i markeder før, at ndre fik samme idé. I august 2011 var første version af Billy klar og lige fra første dag, er kunderne kommet i lind strøm.

2012

I 2012 besluttede Toke og Sebastian, at de ville tage til USA, San Francisco, for at udbrede Billy til et marked, der var 50 gange større end Danmark. Et ambitiøst mål, men da de forlod Danmark i februar 2012, havde Billy allerede en fast omsætning på 50.000 kr./md., og omsætningen fortsatte med at stige.

Eventyret til USA blev samtidig gennembruddet i medierne, hvor offentligheden for alvor fik øjnene op for programmet, og Billy’s Billing nåede alle de store medier herunder TV2 nyhederne gentagende gange.

#
#

2013

I 2013 gik tiden med at få Billy etableret i USA, finde amerikanske kollegaer og i det hele taget få styr på at få udviklet flere funktioner til Billy’s Billing, som fungerede både i Danmark og i USA.

Væksten fortsatte, men Billy nåede ikke en lancering i USA i 2013.

#

2014

I 2014 rullede Toke og Sebastian en helt ny version ud af regnskabsprogrammet i Danmark, samtidig med at Billy’s Billing skiftede navn til Billy. Navneskiftet symboliserede, at Billy var blevet endnu enklere og smartere.

Sammen med navnet fik Billy et kæmpe grafisk løft, og logoet blev ligeledes skiftet ud. Billy var blot en beta-version, og der var stadig mange funktioner, som ikke var færdigtestet. Det betød, at der først blev lanceret en tilsvarende beta-version af Billy i USA i september 2014.

Samlet set var 2014 altså et år fyldt med udvikling og tilretningen sam mindre fokus på markedsføring.

#

2015

Dette år var startskuddet på, at fokusset på væksten i Billy kunne genoptages, og at der samtidig kunne sættes penge af til hård markedsføring.

Det udmundede i en lang række TV”-reklamer med Toke som frontfigur, mens reklamerne rullede over skærmen i over 3.000.000 danske hjem.

Samtidig var det året, hvor Jonas Midtgaard blev ansat som den administrerende direktør i Danmark, og Toke indtog en rolle som bestyrelsesformand.

#

Sommeren 2015

Efter knap fire år i USA besluttede Toke sig for at vende hjem til Danmark. Forud hjemkomsten startede Jonas Midtgaard op som administrerende direktør og blev kørt ind med fuld overdragelse af den daglige drift. Toke var fortsat en stor del af Billy og majoritetsejer med over 50% af ejerskabet foruden ejerne Sebastian Seilund og Jonas Midtgaard.

Selvom Billy i flere omgang fik tilbud fra investorer udefra, valgte Toke at fortsætte uden, samtidig med at han selv investerede penge i Billy.

Vinteren 2015

Billy vokser igen ud af sine lokaler og må flytte til større omgivelser for 4. Gang. Teamet er nu oppe på 20 mand, og adressen for hovedkontoret skifter til Bredgade i indre København i et unikt baggårdshus på 1.000 kvm.

#
#

2016

I starten af 2016 rundede Billy 31.000 virksomheder, og omsætningen var på over en halv million kroner om måneden. Året bød på mange nye features for bogholdere og revisorer, men også virksomhedsejerne fik det lettere som erhvervsdrivende.

Billy arbejdede blandt andet på en lettere måde at håndtere regninger, så tastearbejdet kunne minimeres. Teamet var nu oppe på 25 mand, og væksten og tilgangen af nye brugere var fortsat stigende.

#

2017

I 2017 fik vi yderligere 9 nye medarbejdere tilknyttet Billy-teamet. Vi kom op på over 60 forskellige integrationer og fik lanceret 20 nye funktioner på et år. Og der er stadig fuldt fart på væksten og udviklingen af Billy.

#

2018

I 2018 kastede vi os ud i noget helt nyt, vi lancerede en gratis version kaldet Billy Basic, hvor vores brugere får de mest basale bogføringsværktøjer helt uden at skulle betale en krone for det. Udover en masse forbedringer til selve regnskabsprogrammet, som gør bogføringen endnu nemmere, tilbød vi også som de første at lave hele årsregnskaber for vores brugere.

#

2019

2019 var på mange måder et vildt år. Billy blev solgt til IT-virksomheden Ageras for et større tocifret millionbeløb. Samtidig var det året, hvor vi i Billy har haft flere medarbejdere, flere brugere og en større vækst end nogensinde før. En udvikling som vi håber på at fortsætte ind i 2020.

Salget betød også, at vi måtte sige farvel til Billy stifter, Toke Kruse, som har fortsat sin iværksætterrejse med nogle nye spændende virksomheder.

#