Hvad er et fradrag?

Et fradrag er det beløb, du kan trække fra i din indkomst, og som dermed er skattefrit. Nogle fradrag trækkes automatisk fra, mens man selv skal registrere andre. Derfor skal du selv være opmærksom på disse fradrag, således at du kan trække det fra din indkomst, som er fradragsberettiget og derved spare penge.

Typer af fradrag

Der findes 6 forskellige former for fradrag:

Personfradrag

Personfradrag er et bundfradrag, som bruges til at beregne din indkomstskat. Det betyder, at skal der ikke betales skat af et vist beløb, du tjener, hver måned.

Befordringsfradrag

Dette er fradraget, du kan trække fra ved transportomkostninger i forbindelse med arbejde. Hvis du for eksempel har bopæl i København og skal arbejde for en virksomhed i Aarhus en gang om ugen, kan du trække dine transportomkostninger fra i skat.

Beskæftigelsesfradrag

Du er omfattet af et beskæftigelsesfradrag, hvis du er i arbejde, og derfor betaler arbejdsmarkedsbidrag. Dette fradrag beregnes automatisk af løn og overskud af virksomhed.

Momsfradrag

Hvis du har en momsregistreret virksomhed, kan du trække købsmomsen fra, når du køber produkter eller services der bruges til at klare driften i din virksomhed eller servicere kunder. Ved momsindberetning trækkes købsmomsen fra salgsmomsen i den pågældende periode.

Rentefradrag

Når du har optaget et lån og betaler renter, kan du få rentefradrag og derved betale mindre i skat. Du får blandt andet automatisk fradrag på renter på banklån og offentlig gæld. Således skal du ikke selv tænke på at indtaste dem på din årsopgørelse.

Hvad er skattefradraget 2020?

Vi har samlet en oversigt over de gældende satser for de forskellige fradrag i 2020.

Personfradraget er i 2020 på 46.200 for personer over 18 år. Dette fradrag trækkes fra din løn, før der betales A-skat. Hvis du ikke kan udnytte hele dit personfradrag, kan du videregive det til din ægtefælle.

Kørselsfradraget (også kaldet befordringsfradraget) har følgende satser i 2020:

  • 0-24 km: 0 kr pr. km
  • 25-120 km: 1,96 kr pr. km
  • Over 120 km: 0,98 kr pr. km (1,94 i udkantskommuner)

Dit beskæftigelsesfradrag ligger på 10,50 % af din løn og fratrækkes automatisk. Dog må fradraget ikke overstige 39.400 kr.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du får gratis support alle ugens 7 dage på både mail, telefon og chat.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du kan få support alle ugens 7 dage både på mail, telefon og chat.

Prøv Billy gratis i 30 dage