Hvad er machine-learning?

Machine learning er en teknologi, hvor computere på baggrund af erfaringer lærer at finde regler og sammenhænge i store mængder data. Det betyder, at computeren lærer at genkende mønstre ud fra data og eksempler. Dog lærer computeren mere end selve eksemplerne. Den kan nemlig bruge sine erfaringer til at generalisere og på den måde træffe intelligent beslutninger.

I dagligdagen støder vi på det, når vi søger på google. Googles søgeresultater bruger machine learning til at finde relevante svar på søgninger. Spam-mail er også et eksempel på machine learning. Email-systemets spam-filter lærer, at genkende mønstre fra millioner af emails og på den måde vurdere risikoen for nye mails.

Machine learning vs kunstig intelligens

Machine learning hører under begrebet kunstig intelligens. Kunstig intelligens finder løsninger på komplekse og specificerede problemer. Machine learning bruger data til at finde regler, hvor de erfaringer computeren gør sig bruges til at finde løsninger.

Sudoku er et gennemskueligt eksempel, som kan simplificere forskellen på de to begreber.

Kunstig intelligens skal bruge et program, hvor reglerne er indkodet for at løse sudokuen. Machine learning skal bruge nogle løsningseksempler og kender ikke reglerne. Computeren regner reglerne ud og laver et program der kan løse sudokuen.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du får gratis support alle ugens 7 dage på både mail, telefon og chat.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du kan få support alle ugens 7 dage både på mail, telefon og chat.

Prøv Billy gratis i 30 dage