Hvad er OCR?

OCR teknologi (Optical character recognition) er en digitalisering af data/tekst på et billede eller fra en PDF-fil. Med OCR kan der f.eks. tages et billede af en fysisk regning og derefter kan tekst og tal overføres til et regnskabssystem. Det betyder, at man slipper for manuel indtastning af tekst og tal i regnskabssystemet. Billys regnskabsprogram gør dette muligt vha. den indbyggede scanningsmotor.

Overordnet kan man redigere, søge i og gemme dataen på et billede eller i et scannet dokument med OCR.

Der er mange muligheder for digitalisering af data med OCR. Det kan for eksempel være:

  • Digitalisering af fysiske kvitteringer eller regninger
  • Overførsel af informationerne på et visitkort til ens kontakter
  • At tage billeder af teksten i en bog for derefter at kunne søge i teksten og redigere teksten på computeren
  • Digitalisering af håndskrevne tekster
  • Lave tilbud
  • Få overblik over salgstal
  • Få overblik over lagret
  • Overføre og bogføre lønsedler

Der er en lang række programmer, som er udviklet til at digitalisere data med OCR. Det kan være digitalisering af f.eks. fakturaer, checks, regninger og kvitteringer. Et kært barn har mange navne, og derfor er OCR software også kendt som en OCR reader, et OCR modul og en OCR PDF-converter.

OCR bygger på kunstig intelligens, som efterligner menneskelig intelligens. Et OCR-program kan med tiden blive klogere og klogere. Det kalder man i tekniske termer for machine learning-teknologi. Denne teknologi er en undergren til kunstig intelligens. Computerprogrammet kan gøre sig erfaringer og på det grundlag lære at finde regler og sammenhænge i store mængder data. Det vil sige, at OCR-programmer med tiden bliver dygtigere til at digitalisere data på et billede eller i en PDF-fil.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du får gratis support alle ugens 7 dage på både mail, telefon og chat.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du kan få support alle ugens 7 dage både på mail, telefon og chat.

Prøv Billy gratis i 30 dage