Hvad er OIOXML?

Hvad er OIOXML?

OIOXML er et format, som har til formål at indeholde information om et givent dokument. Det bruges når en virksomhed ønsker, at sende dokumenter som fx fakturaer til en offentlig virksomhed. ”OIO” står for Offentlig Information Online, og ”XML” står for Extensible Markup Language. Det er samtidig grundlaget for den nuværende standard OIOUBL, som er en mere omfattende videreudvikling af OIOXML.

Hvornår bruger man OIOXML?

OIOXML formatet bruges til, at standardisere en lang række forskellige dokumenter, så det hele bliver samlet i samme format. Det er besluttet, at alle dokumenter som fx fakturaer og ordrebekræftelser skal sendes i OIOXML, eller senere OIOUBL, format.

Hvis en virksomhed ønsker at sende en faktura til en offentlig virksomhed, så skal denne først konverteres til OIOXML format. Dette kan gøres i gennem fx virk.dk eller igennem et regnskabsprogram som Billy. Fakturaen skal herefter sendes med et EAN-nummer, så den sendes til den rette virksomhed. Det er derfor et krav, at kunden skal være registreret i NemHandelsregisteret.

Ideen bag OIOXML, og senere OIOUBL, er at der samles så mange standard dokumenter som muligt, i et format der kan aflæses af flere forskellige systemer. Formålet er, at dokumentudvekslingen mellem de forskellige parter skal effektiviseres og derved spare virksomhederne penge.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du får gratis support alle ugens 7 dage på både mail, telefon og chat.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du kan få support alle ugens 7 dage både på mail, telefon og chat.

Prøv Billy gratis i 30 dage