Hvad er profitmargin?

Profitmargin er et nøgletal, der måler en virksomhedes indtægt af hver krone, der er omsat for. Profitmargin benyttes til at sammenligne virksomheder, som beskæftiger sig med samme område eller industri. En høj profitmargin er positivt, og fortæller hvor profitabel en given virksomhed er.

Hvordan udregnes profitmargin?

Profitmargin udregnes i procent, og kaldes også overskudsmargin. Hvis en virksomhed har en nettoindtægt på 10 øre per omsat krone, vil profitmargin i dette tilfælde være 10%.

Jo højere en virksomheds profitmargin er jo bedre, og det fortæller hvorvidt en virksomhed formår at være profitabel. Hvis en virksomhed ønsker at øge sin profitmargin, så kræver det, at indtægten stiger imens omkostningerne forbliver de samme. Omvendt vil profitmargin falde, hvis omkostningerne stiger i højere grad end indtægten.

En virksomhed kan pludselig få en stigende indtægt, men hvis omkostningerne stiger parallelt med indtægten, vil nettoindtægten per krone forblive den samme. Det kan fx være svært for en købmand at øge sin indtægt uden samtidigt at øge omkostningerne til indkøbte varer.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du får gratis support alle ugens 7 dage på både mail, telefon og chat.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du kan få support alle ugens 7 dage både på mail, telefon og chat.

Prøv Billy gratis i 30 dage