Bedre kapitalvilkår for selvstændige. Kapital er succes

Forfatter:Toke Kruse
Dato:10. juni 2015
Læsetid:2 minutter

I dag i 22-nyhederne med Poul Erik Skammelsen på TV2 blev Billy brugt som eksempel på en virksomhed, der kun er vækstet til den størrelse, som den har i dag, fordi ejerne har stillet kapital til rådighed. Uden den kapital var Billy ikke blevet til noget.

Uddrag af tv-indslaget

Toke Kruse udtaler: "Jeg er flyttet tilbage til Danmark, fordi Billy er i kraftig vækst, efter at jeg personligt sammen min co-founder Sebastian Seilund har investeret mange millioner i Billy. Det har vi været nødt til, da hverken banker eller investorer kunne stille kapital til rådighed".

Men det er langtfra alle iværksættere og selvstændige, som har mulighed for at rejse de fornødne midler selv. Derfor gik debatten i TV2 på, hvordan man kan gøre det mere attraktivt at få private til at investere i de små iværksættereventyr, når banken ikke gør det, eller investorerne enten tager en for stor bid af kagen eller slet ikke ønsker at investere, før idéen er så langt fremme, at risikoen er meget lille.

”Gør det mere attraktivt at løbe en risiko, lad private få fordelen. Øg incitamentet for, at selv private kan investere i iværksættervirksomheder, for uanset hvad kommer vækst alle danskere til gode, ikke kun dem, som ejer virksomhederne”, udtaler Toke Kruse.

Gevinsten ved at have adgang til kapital er, at det skaber arbejdspladser, vi får flere penge i statskassen, og de små iværksættervirksomheder får mulighed for at vækste.

  • Bag om Billy: Manager hos Billy
  • Billy Partner: En sand iværksætterhistorie – Andreas Regnskab
  • Bag om Billy: Livet som praktikant hos Billy