Frihed og familie er rygraden i virksomheden Entegro

Forfatter:Amanda Nielsen
Dato:2. januar 2023
Læsetid:4 minutter

Mød Kenny og Elham, der sammen driver virksomheden Entegro, der er en behandlingsvirksomhed, som har fokus på det hele menneske og forhøjet livskvalitet. De er også partnere privat, og familien fylder meget i deres valg af at blive selvstændige. 

Hoppede ud af hamsterhjulet og fik mere ro i hverdagen

Kenny og Elhams største drivkraft i vejen til at blive selvstændige var ønsket om selv at kunne tilrettelægge dagligdagen, så de kunne bruge så meget tid som muligt på familielivet og deres børns opvækst.  

Skal deres barn til tandlægen, er syg, eller ønsker de blot at møde en time senere, kan de gøre det som passer dem, da de kun står til ansvar for dem selv og er deres egne chefer.

Det betyder blandt andet også, at Elham i mange år har arbejdet hjemmefra, da det har givet bedre mening for hende og den måde deres familieliv er bygget op. Hun kan klare flere ting på én gang hjemmefra, da hun har en større mulighed for ro og fordybelse.

Som selvstændige har de mulighed for at gøre, som de ønsker, uden de skal stå til regnskab for andre end dem selv - hvilket selvfølgelig kræver en god portion ansvar og selvdisciplin, men giver dem deres ønskede frihed og selvbestemmelse.

Modstand kan åbne ens øjne for succes 

Det kræver hårdt arbejde, dedikation og tålmodighed at gøre livet som selvstændig til en dans på roser. Kenny og Elham ved alt om, at det er de færreste selvstændige, der får økonomisk og personlig frihed og succes fra dag ét af.

Parret slog dørene op for deres klinik for snart 10 år siden, og de startede op uden en krone på lommen og uden den nødvendige viden og erfaring - og med fire børn under samme tag, hvoraf to af dem var helt små børn, betød også, at de ikke fik meget søvn. Det gjorde deres første 2-3 år utrolig hårde og udfordrende - både økonomisk og personligt. 

Til gengæld har den hårde opstart gjort Kenny og Elham opmærksom på deres egen kunnen og formåen, og de har lært, at de kan meget mere, end de tror, og at de sammen er gode til at se udfordringerne i øjnene og klø på, når det virkelig gælder. 

Når ikke alle tænker som en selv 

En af de helt konkrete udfordringer parret har stået overfor var lige i opstarten af deres virksomhed - det var nemlig det navn, de havde valgt til deres virksomhed.

De troede selv, de var geniale med det ordspil, de havde fundet på, men virkeligheden var en helt anden. Ingen kunne udtale navnet, ingen kunne stave til det - og det gjorde, at ingen kunne finde dem på internettet. 

Så de tog sammen konsekvensen og ændrede deres navn fra aTreatMeant4you til Entegro, hvilket gjorde det hele meget bedre. 

Gå efter det liv, der gør dig glad

Kenny og Elhams bedste råd til nye selvstændig er, at du skal gå efter det liv, der gør dig glad. Så simpelt kan det faktisk siges. 

Fordi parret ved godt, at det at starte op som selvstændig for første gang kan være rigtig overvældende, og at det kan virke som om, at alle har en mening om, hvad man bør og ikke bør gøre. Og mange af rådene kan virke modsatrettede, hvilket kan skabe usikkerhed og så tvivl om, hvorvidt det nu også er det rigtige at blive selvstændig. 

Et andet råd fra parret er, at du bør give det et forsøg, hvis du ikke trives i dit nuværende arbejde eller din uddannelse, og du dagligt drømmer om at springe ud i det som selvstændig. Livet er for kort til ikke at prøve, fordi tænk hvis det lykkedes? 

Det er også vigtigt, du ikke har urealistiske forventninger til livet som selvstændig, men at du er villig til at gøre det, der kræves for at nå til den stabilitet, succes og kundeskare, du ønsker. Du skal være villig til at acceptere, at du ufrivilligt kan komme til at skulle gå et skridt frem og to tilbage for dernæst at afprøve endnu en fremgangsmåde. 

Fordi når alt kommer til alt, så har Kenny og Elham i hvert fald ikke fortrudt, at de har kastet sig ud i livet som selvstændige, da det har skabt rammerne om netop det liv, de ønsker sig.

  • Bag om Billy: Livet som praktikant hos Billy
  • Garnspecialisten gør kloden grønnere én garnnøgle ad gangen
  • Kundeinterview: Mød Lars Juhl fra Visionmaker