Bag om Billy: Mød vores backend-udvikler Razvan

Dato:28. juli 2017
Læsetid:5 minutter

Tag godt imod Razvan, som er en af vores udviklere.

Razvan har haft sin gang i Billy i 6 måneder, og han er en af de udviklere som står bag scanningsmotoren.

På kontoret finder man ofte Razvan med rockmusik i ørene, og et halvt øje på gården. Der er to ting han kan holde øje med i gården – frokostbuddet og hans cykel uden lås på. Ofte spiser Razvan tidlig morgenmad, og så melder sulten sig noget før frokosttid. Og når cyklen ikke er låst, er han hurtig på farten.

Hvad laver du i Billy?

”Jeg sidder mest med backend-udvikling, hvor jeg udvikler programmets funktioner og infrastruktur. Vi har stort fokus på at gøre det brugervenligt og mere effektivt. Sammen med de andre udviklere sørger jeg også for, at alt kører som det skal. Jeg er med til at løse de problemer der kan opstå i Billy.”

Hvordan er en god dag på jobbet?

”Det er, når jeg får lavet en masse og er i flow. Det kan være, jeg er i flow med at programmere en feature og mit fokus bare er knivskarpt. Når jeg oplever fremskridt og kan se resultater, så ligger det også højt på listen over gode dage. Det kan også være, når jeg kan optimere og forbedre Billy. Det gør mig bare glad.”

Hvilken opgave har du været gladest for at arbejde på?

”Jeg har været her i 6 måneder, så jeg har ikke en lang række projekter bag mig. Indtil nu har jeg været på to projekter. Det ene er afsluttet, og det andet arbejder jeg på nu.  Mit første projekt er det, jeg har været gladest for. Der lavede vi ’Scanningsmotoren’, som bygger på noget spændende teknologi – kunstig intelligens og machine learning.”

Hvad laver du, når du ikke arbejder i Billy?

”Jeg bruger en del tid på at fikse min cykel. Af en eller anden grund går den hele tiden i stykker. Det er nok fordi, jeg ikke behandler den helt pænt.

Når jeg cykler, er det altid med fart på, og så hopper jeg op og ned mellem fortovet og cykelstien. Mine fælge skal skiftes hver anden måned, hvilket måske ikke er så mærkeligt med min cykel-stil. Problemet ligger også i, at min cykel er en standard city-cykel. Den har ikke affjedringen til at klare mosten. Men det kan lade sig gøre, når man bare er indstillet på at bruge noget tid på reparationer.

Selvom mine daglige cykelture koster lidt på reparationskontoen, så er det det hele værd. Jeg nyder at cykle, fordi man får en masse frisk luft. En cykeltur om morgen kan for mig sidestilles med en morgenkaffe.

Ellers spiller jeg del computerspil, og nok også lidt for meget.”

Hvilken type musik lytter du til?

”Rock! Uden tvivl.

I går fandt jeg ud af, at Spotify laver statistikker over det musik man lytter til. Man kan tjekke det ud på spotify.me, og det har jeg selvfølgelig gjort. 85 % af det musik jeg lytter til er rock, og mit favoritband er Megadeth, som er thrash metal. Thrash metal er med høj intensitet, så man får energi af det. Samtidig er det godt til at udelukke larm fra omgivelserne. Man kan overdøve larm med larm. Når musikken er larmende, så skal der mere til før man bliver forstyrret af omgivelserne. Det er godt, når man skal arbejde fokuseret.”

Hvis du kunne være med i et band, hvilket ville du vælge?

”Det er et svært spørgsmål. Hvis jeg nu starter med at tænke på grunden til, jeg vil være med i bandet... Jeg ville ikke nødvendigvis være med i et meget succesfuldt band. Det er vigtigere, at bandet har det sjovt. Det tror jeg, de har i Black Sabbath eller Mötley Crüe. Eller jeg ved det selvfølgelig ikke, men det virker det til ud fra det man ser i medierne. De fester hele tiden og kaster med ting.”

Hvad ville titlen på jeres første sang være?

”Det ved jeg sørme ikke, måske ’Here I Come’.”

Hvad synes du om lakrids?

”I Rumænien, hvor jeg er født og opvokset, er det ikke almindeligt at spise lakrids. Men jeg har lært at spise lakrids. Da jeg lærte det, så var det typisk andre som tilbød mig lakrids. Jeg fik det også i gave af og til. Samtidig har mange opfordret mig til at smage det.

Jeg husker især én gang på mit tidligere arbejde. De fandt ud af, at jeg ikke rigtig havde prøvet lakrids. Næste dag havde de købt 6-7 forskellige slags lakridser, som jeg så skulle prøve. Det var faktisk fint nok. Men lakrids er anderledes end andet slik, fordi det er salt og ikke sødt. Nogle gange for salt. Faktisk minder det mere om en snack end slik, i mine øjne. Men selv om jeg har lært at spise lakrids og godt kan lide det, så er det stadig no-go i te.”

Hvad er din største frygt?

”Slanger! Dem er jeg absolut ikke fan af. De er koldblodige, og de giver mig myrekryb. Selvom man kan dø af et slangebid, så fylder det mindre. Det er mere deres adfærd. Jeg ved ikke helt, hvordan jeg skal forklare det. Det er bare dét, at de er slanger. Egentlig kan jeg ikke se deres rolle i naturen. ’Udryd slangerne og hjælp verden’ – det er selvfølgelig bare en joke. Men hvem vil ikke gerne slippe for deres største frygt?”

Næste gang

Næste interview kommer ud om 14 dage, hvor du kan møde vores Digitale Marketingkoordinator Anders.

Og fik du ikke læste forrige interview, kan du gøre det  her.

  • Frihed og familie er rygraden i virksomheden Entegro
  • Garnspecialisten gør kloden grønnere én garnnøgle ad gangen
  • Kundeinterview: Mød Lars Juhl fra Visionmaker