Opdatering: Dankortbetalinger og udbetalinger

Forfatter:Sebastian Seilund
Dato:22. juni 2011
Læsetid:2 minutter

I nat har vi lagt en ny opdatering online. Den omhandler håndtering af dankortbetalinger og udbetalinger.

Bestem selv om du vil tilbyde dine kunder Dankortbetaling

Du kan nu selv bestemme om du vil tilbyde dine kunder Dankortbetaling. Som standard, er Dankortbetaling altid slået til for dine fakturaer. Hvis du ønsker at ændre dette, skal du gå ind under Organisationsindstillinger, og vælge Programindstillinger. Her kan du skifte til aktivt at skulle slå Dankort til på de fakturaer, hvor du ønsker det.

Validering af din udbetalingskonto

Før vi kan udbetale penge til dig, som dine kunder har betalt via Dankort, skal du have valideret din bankkonto. Dette gøres for at sikre, at vi ikke kommer til at overføre penge til den forkerte konto, i tilfælde af tastefejl.

Du kan udfylde dine kontooplysninger under Organisationsindstillinger, ved at vælge menuen Udbetalingskonto. Når du har indtastet dine oplysninger, vil vi overføre et symbolsk beløb på 0,01 kr. til din konto sammen med en kode på 5 bogstaver, som du skal indtaste i programmet. Derefter er din konto valideret, og vi vil overføre penge for Dankortbetalinger til dig hurtigst muligt.

Få automatisk besked, når dine kunder betaler med Dankort

Med den nye opdatering får du automatisk en e-mail så snart en kunde betaler en faktura med Dankort. Såfremt du har valideret din udbetalingskonto, vil vi overføre beløbet til dig inden for 2-3 bankdage. Du vil også automatisk modtage besked, når vi overfører penge til dig, sammen med en udbetalingsspecifikation.

Indtastning af dine egne kortoplysninger

Dankortbetaling er en serviceydelse, som koster 5 kr. pr. betaling samt 1 % af beløbet. Dette beløb går bl.a. til at dække vores omkostninger til Nets (det gamle PBS), som selv tager et gebyr. Før du kan benytte dig at Dankortbetaling, skal du have indtastet dine egne kortoplysninger, så vi en gang om måneden kan sende dig en faktura for dit forbrug. Hvis du i en måned ikke har haft nogen Dankortbetalinger, koster det selvfølgelig ikke noget, og du får ingen faktura.

Det tager kun 1 minut, og kan enten gøres direkte fra Opret faktura siden, eller under Organisationsindstillinger, Billy-abonnement.

Næste skridt

Næste opdatering vil omhandle moms. Du vil kunne trække momsopgørelser ud af programmet, og håndteringen af moms på regninger bliver mere intelligent, så systemet automatisk tager hensyn til import, erhvervelsesmoms mm. Det vil også blive muligt at vælge om de indtastede linjebeløb er inkl. eller ekskl. moms - så slipper man for at sidde med lommeregneren.

Bedste hilsner

Sebastian - på vegne af hele teamet

  • Ferie og Regnskab: Forbered din virksomhed til sommermånederne
  • Grundlæggende regnskabsføring - 3 emner du skal forstå
  • Årsregnskabets øvrige oplysninger for selskaber - hvad skal du være opmærksom på?