Sådan bogfører du AdSense-indtægter i Billy

Dato:2. november 2022
Læsetid:2 minutter

Nogle virksomheder vælger at bruge Googles Adsense-program, hvor man tjener penge på at vise annoncer på ens hjemmeside. Det er altså en måde at tjene lidt ekstra penge på ved siden af.

Dette skal bogføres ind i regnskabet. Det vigtigste at huske er, at Google er lokaliseret i Irland, så det skal bogføres med den korrekte momssats.

Vi viser her et eksempel, hvor man har modtaget en indtægt fra Adsense-programmet gennem en bankoverførsel. Vi skal først oprette Adsense som et produkt i Billy.

Sådan håndteres Adsense indtægter

Før vi kan bogføre Adsense indtægterne, skal vi have lavet en indtægtskonto til indtægten. Du kan følge vores guide på, hvordan man opretter en konto i kontoplanen. Kontoen skal have kontogruppen 1100 - Indtægter og et ledigt kontonummer. Du kan f.eks. kalde kontoen Andre driftsindtægter.

Først skal vi oprette et produkt i Billy

Herefter skal vi have oprettet et nyt produkt.

• Vælg Salg
  • Vælg Produkter
  • Klik Opret produkt
  • Skriv Affiliate eller Adsense under navn
  • Vælg den nye konto under Indtægtskategori
  • Vælg momssatsen Normalt salg af ydelser
  • Klik Gem produkt

Produktet er nu oprettet.

Herefter skal vi oprette en ny kontakt

Vi skal nu oprette Google som kontakt. Man opretter en kontakt ved at gå til Kontanter → Opret kontakt

• Skriv Google under navn
  • Vælg Irland som land
  • Sæt flueben i Kunde
  • Klik Gem

Nu er Google oprettet som kontakt, og vi kan nu bogføre indtægten fra Adsense.

Bogføring af Adsense indtægten

Nu når vi har oprettet produktet og kontakten, kan vi bogføre indtægten fra Adsense.

Det gør vi gennem fakturamodulet. Klik på Salg → Fakturaer → Opret faktura

• Vælg Google som kunde
  • Vælg Affiliate som produkt
  • Indskriv indtægten
  • Klik Godkend

Du har nu oprettet fakturaen. Nu skal du registrere indbetalingen til din bankkonto ved at klikke på Registrer betaling

Når man registrere en udenlandsk regning som denne, vil man også kunne se det fulde beløb under Rubrik B i momsopgørelsen. Momsopgørelsen finder du under Rapporter → Momsopgørelse