Hævning af beløb fra firmakort i hæveautomat

Forfatter:Frederik Damgaard Kornvig
Dato:16. november 2021
Læsetid:1 minut

Når du hæver kontanter i banken eller en hæveautomat, ryger pengene over på din kontantbeholdning, som du skal bogføre på, hvis du laver indkøb med de kontanter. På den måde får du styr på, hvor mange kontanter du har hævet fra virksomheden og hvad de bruges til.

Værd opmærksom på, at hvis du hæver det til privatforbrug og du har en enkeltmandsvirksomhed, skal det registreres som en normal hævning på mellemregning med ejer kontoen.

I denne artikel vil vi vise, hvordan du bogfører en hævning af kontanter og hvordan det skal registreres, når du laver kontant køb med Billy.

Hævningen skal tages fra banken og over på en kontantbeholdning. Kontantbeholdningen i Billy er en standardkonto og hedder 5720 - Kontantbeholdning.

Bogføring af hævning af kontanter

• Vælg Bogføring.
  • Vælg Kassekladden.
  • Vælg dato.
  • Skriv en beskrivelse.
  • Vælg din kontantbeholdning under konto.
  • Sæt beløbet under Debet.
  • Vælg din bankkonto som modkonto.
  • Vælg Godkend alle.

På den måde stiger din kassebeholdning, da den bliver debiteret og din bankbeholdning falder da den bliver krediteret.

Eksempel på bogføring af betaling fra kontantbeholdning

• Vælg Udgifter.
  • Vælg Regninger.
  • Vælg Opret regning.
  • Udfyld regningen.
  • Registrering af betaling på Regningen.
  • Sæt Betalingsdato.
  • Vælg din kontantbeholdning under Konto.
  • Klik Registrer betaling.

I stedet for din bankkonto, så er det din kontantbeholdningskonto beløbet bliver trukket fra.