Brug Billy som momsfritaget forening og virksomhed

Oliver Storm Pallesen

5. februar 2016

Hvis du har en forening eller en virksomhed som er momsfritaget, kan du sagtens bruge Billy. Det kræver blot at du sætter momssatsen momsfrit på dine produkter og udgifter. For at undgå en masse klik ved at manuelt at rette momssatsen hver gang, viser vi i denne artikel hvordan du tilpasser Billy, så Billy fremadrettet vil foreslå momsfrit som standard.

Indstillingerne af produkterne

Når du udsteder en faktura som skal være momsfri, er det produkterne på fakturaen der afgør momssatsen. Derfor er det vigtigt at ændre indstillingerne for produkterne, således at ”Momsfrit” foreslås som standard hver gang du opretter et nyt produkt.

• Indstillinger
  • Programindstillinger
  • Ret Standard regelsæt for salgsafgift til Momsfrit
  • Klik Gem
Forening med Billy

Ret kontoplan

Derefter retter vi de momssatser, som bliver foreslået, når du vælger en udgiftskonto eller bogfører i kassekladden. Dette gør vi ved at eksporter kontoplanen ud i Excel, rette momssatserne til F (momsfrit) og importere kontoplanen igen.

• Regnskab
  • Eksport
  • Eksporter
  • Som Excel
Forening med Billy

Åbne Excel arket og ret alle momskoderne om til F.

Forening med Billy

Gem Excel arket til en CSV fil og importer den til Billy.

• Regnskab
  • Kontoplan
  • Mere
  • Importer
Forening med Billy
Forening med Billy

Til sidst er det vigtigt at nævne at valget af momsperiode ingen betydning har, når du driver en momsfri virksomhed eller forening.

Nu er du klar til at bruge at bruge Billy til din momsfritagede virksomhed eller forening.