Brug fakturadesigneren til at lave personlige fakturaer

Dato:18. november 2022
Læsetid:3 minutter

I Billy har du mulighed for at designe dine egne fakturaer. Du kan blandt andet ændre i standardskabelonen eller oprette en ny skabelon. 

Denne artikel viser nogle af de ting du kan ændre på din faktura gennem fakturadesigneren. 

Hvor finder jeg fakturadesigneren i Billy?

For at kunne ændre i udseendet på din faktura, skal du først finde fakturadesigneren i Billy. Det gør du ved at gøre følgende:

  • Gå til Indstillinger
  • Vælg Faktura og rul ned under Fakturadesigner
  • Vælg Nyt design eller vælg et eksisterende design, som du ønsker ændre

Her kan du se din standardskabelon eller oprette en ny ved at klikke på Nyt design. Husk at gemme dine ændringer i fakturadesignet. 

Hvad kan jeg ændre i fakturadesigneren?

Du kan ændre mange ting i fakturadesigneren såsom tekststørrelser, farve, skrifttype og sprog. Men derudover kan du også ændre emailbeskrivelser som bliver vedlagt ved fakturaen, kreditnotaen, rykkerbeskrivelser eller tilbud. Du kan også vedhæfte en standardfil som kommer med alle fakturaer.

Vi vil her gennemgå nogle af de mest brugte funktioner.

Sådan ændres tekststørrelse, farve og baggrundsfarve

Hvis du vil ændre nogle af de basale ting såsom tekststørrelse, farven på skriften eller baggrundsfarve, kan dette ændres nemt i fakturadesigneren. Når du står på den pågældende fakturaskabelon og herefter står under Udseende

I siden kan du se alle de ændringer du kan lave til f.eks. tekst farve og skrifttype. 

Sådan justerer du logoet 

Du kan også justerer placeringen af logo’et på fakturaen. Dette gør du ved at stå under Udseende og rulle ned til Logojustering. Her kan du vælge om logoet skal være placeret til venstre, højre eller være centreret på fakturaen.

Du kan også uploade et alternativt logo, som erstatter dit normale logo på denne fakturaskabelon. 

Sådan ændrer du virksomhedsnavnet på fakturaen

Nogle virksomheder har et alternativt virksomhedsnavn som de gerne vil bruge på en faktura. Det kan man også ændre i fakturadesigneren ved at tilføje et alternativt virksomhedsnavn. 

For at ændre dette, skal du stå på Tekster og finde Alternativ virksomhed. Her kan du skrive navn, telefonnummer og email på den alternative virksomhed. 

Sådan ændrer du standardbeskrivelsen for faktura, rykker, kreditnota mv.

Du kan ændre standardbeskrivelsen på dansk eller engelsk i mails for både fakturaer, kreditnota, rykkere, tilbud mv. Dette gør du ved at stå på Tekster og rulle ned til der hvor du kan vælge mellem Dansk og Engelsk. Her kan du se f.eks. standardbeskrivelsen i en mail for en tilsendt faktura. Denne tekst kan du ændre nemt og enkelt for både de danske og engelske fakturaer mv. 

Sådan kan du vælge mellem de forskellige fakturadesign

Du kan derefter vælge dit nye design, når du opretter en ny faktura.

Du har nu oprettet et nyt design til dine fakturaer, som du er klar til at sende afsted til dine kunder.

Har du spørgsmål til vores fakturadesigner, er du velkommen til at kontakte os på chatten, telefon på 60 24 60 24 eller på billy@billy.dk.