Hvad er virksomhedens registrerede selskabskapital?

Forfatter:Frederik Damgaard Kornvig
Dato:10. maj 2023
Læsetid:2 minutter

Når du svarer på dette spørgsmål, skal du forholde dig til, hvad den registrerede selskabskapital er for virksomheden. Hvis du ikke har registreret nogen selskabskapital, kan du ikke fortsætte i årsregnskabsmodulet, før der er registreret et beløb på konto 7140 - Indskudt kapital.

Firmaets selskabskapital er det indskud, ejeren har lagt ved stiftelse af selskabet. For ApS’er og IVS’er er selskabskapitalen som minimum følgende:

  • ApS: minimum 40.000 kr. i selskabskapital
  • IVS: minimum 1 kr. i selskabskapital

Når du skal indberette din årsopgørelse til Erhvervsstyrelsen, er det vigtigt, at din registrerede kapital stemmer PRÆCIS overens med den kapital, der står på cvr.dk. Hvis ikke selskabskapitalen stemmer, vil du få en fejl, når du forsøger at uploade til Erhvervsstyrelsen, og det vil ikke være muligt for dig at aflevere din årsopgørelse. Det vil sige, at selvom du kun har 1 kr. stående i selskabskapital for virksomheden (hvis dit selskab er et IVS), så skal du stadig registrere den ene krone i selskabskapital.

For at få din selskabskapital til stemme skal du gøre følgende:

  • Det første, du skal gøre, er at gå ind i dit regnskab og navigere til Regnskab → Saldobalance. Derefter skal du scrolle hele vejen ned til 7100 - Egenkapital. Det er her, du kan finde konto “7140 - Indskudt kapital”.
  • Du skal herefter gå ind på cvr.dk og indtaste virksomhedens CVR-nummer. Du burde herefter komme ind på din virksomheds side på cvr.dk. Derefter skal du klikke på “Udvidede virksomhedsoplysninger”, hvor du kan aflæse virksomhedens registrerede selskabskapital, som vist på billedet nedenunder.
  • Hvis konto “7140 - Indskudt kapital” stemmer overens med oplysningerne på cvr.dk, er der intet problem. Hvis tallene ikke stemmer overens, er det en god ide at undersøge, hvorfor de ikke stemmer. Hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp til dette, kan du kontakte os på telefon +45 60 24 60 24 eller over chatten.