Hvis du bruger firmakort til privatkøb

Forfatter:Philip Vilhelmsen
Dato:24. september 2024
Læsetid:1 minut

Hvis du er kommet til at bruge dit firmakort til et privatkøb, skylder du din virksomhed penge.

Eftersom der ikke er noget fradrag for det, må det ikke bogføres på Resultatopgørelsen. Derfor skal du kun bruge banken, hvor du har betalt fra samt mellemregningskontoen.

Denne artikel tager kun udgangspunkt i en enkeltmandsvirksomhed. Hvis du er en anpartsvirksomhed, skal du bruge en udlægskonto i stedet for 7130 - Mellemregning med ejer.

Du har betalt en privat ting via dit firmakort:

• Gå ind på Bogføring Kassekladde
  • Vælg den rette dato
  • Konto skal være 7130 - Mellemregning med ejer.
  • Skriv beløbet i Debet
  • Modkonto skal være 5710 - Bank
  • Godkend

Du betaler pengene tilbage til virksomheden:

• Du skal lave den modsatte transaktion
  • Gå ind på Bogføring Kassekladde
  • Vælg den rette dato
  • Konto skal være 7130 - Mellemregning med ejer.
  • Skriv beløbet i Kredit
  • Modkonto skal være 5710 - Bank
  • Godkend

Har du problemer eller spørgsmål til denne artikel, skal du være velkommen til at skrive på chatten, sende os en mail billy@billy.dk eller ringe på 60 24 60 24.