Registrere tilgodehavender fra gammelt regnskabsprogram

Dato:26. oktober 2022
Læsetid:1 minut

Når du skifter fra et andet regnskabsprogram over til Billy, så opretter du en åbningsbalance før du fortsætter dit regnskab i Billy. Hvis du har indtastet et beløb i 5810 - Til gode hos kunder, betyder det at du har nogle gamle fakturaer som er ubetalt.

Når du modtager betaling for en af disse fakturaer, skal du lave en kassekladde postering for at bogføre det. Hvordan det laves, viser vi her i denne hjælpeartikel.

Sådan bogføres en indbetaling af et tilgodehavende

Vi går ind i kassekladden:

• Vælg Bogføring
  • Vælg Kassekladde
  • Vælg dato
  • Upload evt. bilag - f.eks. den gamle faktura
  • Skriv i beskrivelsen hvilken faktura det drejer sig om
  • Vælg kontoen 5810 - Til gode hos kunder
  • Indtast beløbet under kredit og vælg Momsfrit (0%)
  • Vælg 5710 - Bank som modkonto
  • Klik Godkend alle

I dette eksempel har vi bogført, at vi har fået 2.540 kr. ind på banken og vores tilgodehavender hos kunderne er faldet med 2.540 kr.

Det kan være en rigtig god ide at holde styr på ubetalte fakturaer fra det gamle regnskabsprogram i f.eks. et Excel eller Word dokument. Informationerne kommer nemlig ikke med hen i Billy, da man i åbningsbalancen kun skriver et beløb ind.