Integration til Golden Planet - udviklet af IEX

Forfatter:Cecilie Topp
Dato:17. oktober 2023
Læsetid:2 minutter

Sådan kommer du hurtigt i gang med din Golden Planet til Billy integration - udviklet af IEX.

Først skal du bestille integrationen hos IEX. Det gør du her.

Når du har bestilt integrationen hos IEX, modtager du en mail med login til dit IEX dashboard, hvor du skal konfigurere din integration til Golden Planet:

Først logger du ind i dit IEX dashboard. Her skal du indtaste din Golden Planet URL, API brugernavn og API kode.

Sådan finder du Golden Planet URL, API brugernavn og -kode:

• Log ind i din Golden Planet webshop.
  • Gå til værktøj og vælg API.
  • Her finder du URL og API-oplysninger.

Herefter skal du vælge, hvilke ordrestadier du vil overføre i dit IEX dashboard, samt hvilket ordrestadie en ordre skal have efter overførsel:

• Gå til ordrestadier i dit IEX dashboard
  • Markér de ordrestadier, du vil overføre
  • Markér de oredestadier, som en ordre skal have efter overførsel.
  • Afslut med at trykke Hent ordrestadier.

Nu skal du vælge, hvilket ordrenummer integrationen skal starte med at overføre fra.

• Indtast derfor det første ordrenummer, som integrationen skal overføre fra.

Herefter skal du oprette din API-nøgle i Billy. Den opretter du således:

• Log ind i dit Billy regnskab og klik på Indstillinger og vælg Adgangsnøgler og klik på Opret adgangsnøgle i øverste højre hjørne af Billy.

Giv din adgangsnøgle et navn og en beskrivelse og klik Opret.

Markér og gem din Billy API-nøgle.

Indsæt din Billy API-nøgle i IEX dashboard:

• Gå tilbage til dit IEX dashboard
  • Klik Billy i venstre sidemenu
  • Indsæt din Billy API-nøgle
  • Klik Hent info

Nu skal du konfigurere integrationen i dit IEX dashboard. Det gør du ved at:

• Vælge Momsgrupper
  • Vælge Valuta
  • Vælge Hjemland
  • Ønsker du at aktivere automatisk bogføring, skal du slå det til ved at vælge Bogføring faktura
  • Bemærk at automatisk bogføring aktiveres på dit eget ansvar, og vi anbefaler først at aktivere det, efter at integrationen har kørt fejlfrit i mindst 10 dage.
  • Klik til sidst på Gem ændringer

For at overføre fragt, rabatter og gebyrer fra din webshop til dit regnskab, skal du oprette disse som indtægtskonti i Billy og oprette dem som varer med eksempelvis varenumrene fragt, fragt m.m., rabat og gebyrer.

I dit IEX dashboard indsætter du disse under SKU for shipping og SKU for discounts.

Til allersidst skal du aktivere din integration:

• Gå til Indstillinger i dit IEX dashboard
  • Skift integrationen til Aktiv fra På hold
  • Klik Gem ændringer

Din integration er nu klar til at sende data fra din shop til dit Billy regnskab, og ordrer bliver oprettet som fakturakladder i dit regnskab, eller som fakturaer hvis du har aktiveret automatisk bogføring.

Integrationen er blevet udviklet af IEX integration