Supportartikler>Regnskab og bogføring>Sådan opretter du et privat udlæg

Sådan opretter du et privat udlæg

Forfatter:Michael Boman Hvid
Dato:23. november 2021
Læsetid:1 minutter

Hvis du som ejer af virksomheden eller andre medarbejdere, af og til lægger ud for virksomhedens indkøb med dine egne penge, kan du registrere dette på en smart måde i Billy.

Først skal vi sørge for at, det er muligt at registrer betalinger på Mellemregning med ejer kontoen.

Bogfør privat udlæg

• Vælg Regninger
  • Klik på Opret regning og opret regningen helt almindeligvis
  • Sæt kryds under Betalt
  • Vælg konto 7130 - Mellemregning med ejer

Se hvor meget virksomheden skylder dig

• Gå ind under Rapporter Saldobalance Find konto 7130 - Mellemregning med ejer.
  • Hvis beløbet er positivt, skylder virksomheden dig penge.
  • Hvis beløbet er negativt, skylder du virksomheden penge.

Husk at kontoen Melleregning med ejer skal ligge under Egenkapital når du har en Enkeltmandsvirksomhed samt under Kortfristede Forpligtelser når du har et selskab.

Du har nu bogført at virksomheden skylder dig penge for et indkøb, der er betalt med dine egne penge. De penge du har lånt virksomheden, skal nu tilbagebetales til dig.

Klik her for at se, hvordan du registrerer tilbagebetaling af privat udlæg.