Sådan opretter du et privat udlæg

Oliver Storm Pallesen

4. marts 2014

Hvis du som ejer af virksomheden eller andre medarbejdere, af og til lægger ud for virksomhedens indkøb med dine egne penge, kan du registrere dette på en smart måde i Billy.

Først skal vi sørge for at, det er muligt at registrer betalinger på Mellemregning med ejer kontoen.

Ret konto

• Vælg Regnskab
  • Vælg Kontoplan
Privat udlæg
  • Find kontoen Mellemregning med ejer under Egenkapital.
  • Klik ind på kontoen
Privat udlæg
  • Klik på konto Mellemregning med ejer
  • Klik på Ret konto
  • Sæt kryds under Tillad betalinger på denne konto
  • Klik på Gem konto
Privat udlæg

Bogfør udlæg

• Vælg Regninger
  • Klik på Opret regning og opret regningen helt almindeligvis
  • Sæt kryds under Betalt
  • Vælg konto Mellemregning med ejer
Privat udlæg

Se hvor meget virksomheden skylder dig

• Gå ind under Regnskab > Kontoplan > Balance.
  • Vælg balancen for nuværende måned vha. feltet oppe til venstre.
  • Hvis beløbet er positivt, skylder virksomheden dig penge.
  • Hvis beløbet er negativt, skylder du virksomheden penge.
Privat udlæg

Du har nu bogført at virksomheden skylder dig penge for et indkøb, der er betalt med dine egne penge. De penge du har lånt virksomheden, skal nu tilbagebetales til dig.

Klik her for at se, hvordan du registrerer tilbagebetaling af privat udlæg.