Oprettelse af produkter i Billy

Dato:16. november 2021
Læsetid:2 minutter

Det er vigtigt at få den rigtige opsætning på dine produkter, når du opretter dem i Billy. Denne hjælpeartikel viser, hvordan du opretter et produkt, og hvilke ting du skal være opmærksom på.

For at oprettet et produkt skal du gøre følgende:

• Vælg Salg.
  • Vælg Produkter.
  • Klik Opret produkt.

Her har du en række muligheder:

• Du har mulighed for indtaste navnet på dit produkt, samt give en beskrivelse af produktet, som vil blive vist på dine fakturaer.
  • Du kan give produktet et produktnr., samt leverandørens produktnr.
  • Derefter kan du sætte en fast pris på produktet, så det går hurtigere at udfylde fakturaen i fremtiden.
  • Du kan tilføje et billede på din faktura, så din kunde kan nøjes med at klikke på fakturaen, for at se hvad de har købt.

Når du opretter et produkt, er det vigtigt at vælge den rigtige indtægtskategori og rigtige momssats.

• Indtægtskategorien skal være en indtægtskonto, og i Billy er der en standardkonto for dette: ”Salg”. Denne konto skal bruges til dine produkter.
  • Derefter skal du vælge momssatsen, og her skal du som hovedregel vælge ”Normalt salg af varer” eller ”Normalt salg af ydelser”.
  • Der er undtagelser, hvor du kan sælge dit produkt eller ydelse momsfrit, men som sagt, skal der næsten altid salgsmoms på dine fakturaer.

Det er vigtigt at notere, at der er forskel på ydelser og varer. Du skal være sikker på, hvad du tilbyder, når du vælger momssatsen. En god huskeregel er, at varer er produkter, som du kan holde i hånden og røre.