Roller og rettigheder i Billy

Forfatter:Amanda Nielsen
Dato:15. februar 2023
Læsetid:2 minutter

Når du inviterer andre brugere ind i dit regnskab, kan du vælge forskellige roller til dem. Det betyder, at du kan vælge hvor meget adgang og hvor mange rettigheder, de skal have i dit regnskab.

Her vil jeg beskrive de forskellige roller, du kan vælge og hvilke rettigheder, der er tilknyttet til dem.

Admin

Som "admin" har du flest rettigheder af de forskellige brugertyper. Denne type bruger har mulighed for alting i selve regnskabet, når det kommer til fakturering, bogføring, bilagsupload, se rapporter mv.

Brugeren kan dog ikke gøre følgende:

• Administrere abonnement på kontoen
  • Administrere andre brugere på kontoen

Denne type bruger er oftest brugt, hvis du ønsker en anden kollega eller intern bogholder der kan stå for hele dit regnskab.

Begrænset admin

Som "begrænset admin" har man næsten lige så mange rettigheder som admin, dog kan man ikke bogføre i regnskabet. Denne bruger kan altså stadig alt indenfor fakturering, bilagsupload, forbinde bank, se rapporter mv. Brugeren kan dog ikke gøre følgende:

• Administrere abonnement på kontoen
  • Administrere andre brugere på kontoen
  • Bogføre regninger
  • Bogføre i kassekladden
  • Foretage bankafstemning
  • Opsætte og rette momssatser
  • Oprette og rette i integrationer

Denne type bruger er oftest brugt, hvis du ønsker en kollega skal hjælpe med det fakturering, upload af bilag samt se hvordan det går - men som ikke skal have mulighed for at bogføre i dit regnskab.

Faktura

Brugertypen "faktura" har begrænsede rettigheder, der har fokus på de ting, der er nødvendige for fakturering. Denne type bruger kan altså ikke bogføre, se rapporter eller andre ting relateret til regnskabet. Brugeren kan gøre følgende:

• Oprette, rette, sende fakturaer
  • Oprette, rette, annullere og underskrive tilbud
  • Oprette og rette fakturadesigns
  • Oprette og rette betalingsmetoder
  • Oprette og rette kontakter
  • Oprette og rette produkter
  • Uploade og se bilag
  • Uploade og tilføje bilag og vedhæftninger til fakturaer

Denne type bruger er oftest brugt, hvis du ønsker en anden kollega skal hjælpe dig med at fakturere. Personen vil ikke kunne se hvordan det går med virksomhedens regnskab.

Upload

Brugertypen "upload" har begrænsede rettigheder, der har fokus på bilag og bank. Denne type bruger kan altså ikke fakturere, bogføre, se rapporter eller andre ting relateret til regnskabet. Brugeren kan gøre følgende:

• Uploade bilag
  • Se og lave noter på bilag, der er uploadede
  • Forbinde til banken

Denne type bruger er oftest brugt, hvis du ønsker en anden kollega, der hjælper dig med løbende at uploade bilag til regnskabet - men som ikke skal have adgang til at se resten af dit regnskab.

Vær opmærksom på at dit abonnement også kan have betydning for hvad de inviterede roller kan og ikke kan i programmet.