Sådan bogfører du kompensation for corona

Forfatter:Michael Boman Hvid
Dato:15. november 2021
Læsetid:2 minutter

Hvis du modtager kompensation fra staten i forbindelse med corona, skal det bogføres i dit regnskab. I denne supportartikel viser vi, hvordan du skal bogføre indtægten samt oprette de forskellige konti i din kontoplan.

Først og fremmest skal du have et overblik over, hvilken kompensation du har fået. Det vil sige, at du skal finde ud af, om du har fået enten lønkompensation, kompensation for faste udgifter eller kompensation for manglende omsætning.

Herefter skal du oprette en speciel konto til kompensationen som vist her:

• Tryk på Indstillinger (tandhjulet).
  • Vælg Virksomhed øverst. Der er både Bruger og Virksomhed.
  • Vælg Regnskab.
  • Vælg Rediger kontoplan nede i højre hjørne.
  • Tryk på Opret konto i øverste højre hjørne.
  • Kontogruppe skal være 1100 – Indtægter.
  • Kontonummeret er valgfrit, men du kan evt. give den 1160 som kontonummer.
  • Udfyld navnet på enten LønkompensationKompensation for faste udgifter eller Kompensation for manglende omsætning.
  • Beskrivelse er valgfrit.
  • Momssatsfeltet skal være tomt.
  • Tryk på Gem konto.

Herefter skal selve bogføringen laves. Det gøres således:

• Tryk på Bogføring.
  • Vælg Transaktioner.
  • Tryk på Ny transaktion.
  • Vælg Manuel transaktion.
  • Udfyld Dato og Beskrivelse. Dato skal være den dato, du har modtaget pengene. Beskrivelsen bestemmer du selv.
  • Under konto på første linje vælger du den nye konto, som du lige har lavet f. eks. LønkompensationKompensation for faste udgifter eller Kompensation for manglende omsætning.
  • Konto på næste linje skal være der, hvor du har modtaget pengene f. eks. 5710 – Bank.
  • Beløbet skal skrives under kredit ved kontoen, som du lige har oprettet.
  • Beløbet skal skrive under debet under 5710 – Bank eller den konto du modtager pengene på.

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at skrive på chatten, vores mail billy@billy.dk eller telefonen 60 24 60 24.