Salg af vare til lande uden for EU

Oliver Storm Pallesen

13. maj 2014

Sælger du varer til lande udenfor EU, er det meget vigtigt, at du registreres som eksportør hos Erhvervs- og Selskabsstyrelsen.

Hvis du sælger varer til lande uden for EU, fx Grønland, så behøver du ikke at opkræve moms. Dog skal du kunne bevise, at varen er sendt fra Danmark. Det kan du bevise med kvitteringer fra DSB, Post Danmark eller lignende, og ellers fremgår det af din bankafregning med kunden.

Vi vil vise et eksempel, hvor vi har solgt for 4.000 kr. varer til en privatperson i Grønland, hvor kunden også betaler for selve fragten på 244 kr. Først skal vi oprette fragten som produkt, derefter oprette kunden som kontakt og til slut lave fakturaen, som vi sender til kunden.

Oprettelse af produkt

• Vælg Indstillinger
  • Vælg Produkter
  • Klik Opret produkt
Salg af vare til lande uden for EU
  • Skriv Fragt under navn
  • Skriv Transport af varer under beskrivelse
  • Vælg indtægtskategorien Salg
  • Vælg momssatsen 'Momsfrit'
  • Klik Gem produkt
Salg af vare til lande uden for EU

Oprettelse af kontakt

• Vælg Kontakter
  • Klik Opret kontakt
Salg af vare til lande uden for EU
  • Vælg Privatperson
  • Indskriv navn
  • Vælg Grønland som land
  • Sæt flueben ved Kunde
  • Klik Gem
Salg af vare til lande uden for EU

Oprettelse af faktura

• Vælg Faktura
  • Klik Opret faktura
Salg af vare til lande uden for EU
  • Vælg kunden
  • Vælg produktet
  • Skriv prisen uden fragt
  • Klik på Tilføj linje
  • Vælg fragt som produkt
  • Skriv prisen på fragten
  • Klik Godkend
Salg af vare til lande uden for EU
  • Nu har du oprettet en faktura, hvor prisen på varen og fragten er opdelt. Du og din kunde har mulighed for at bogføre fakturaen korrekt.

• Klik her for at se hvordan du registrerer en regning fra facebook.