Bogføring af private udlæg i et selskab

Forfatter:Cecilie Topp
Dato:19. januar 2023
Læsetid:1 minut

Hvis dine medarbejder laver et privat udlæg for virksomheden, så kan du betale det direkte fra banken og til medarbejderens konto. Derefter kan du bogføre det som en normal udgift mod banken.

Men der misser du rent teknisk selve overførslen fra din bank til medarbejderens - hvilket nogen revisor eller folk fra Skat kan være utilfredse med. Så det korrekte er at lave en kortfristet forpligtelseskonto for medarbejderen og bogføre ind på den.

Oprettelse af konto

• Tryk på Indstillinger (tandhjulet).
  • Vælg Virksomhed øverst. Der er både Bruger og Virksomhed.
  • Vælg Regnskab.
  • Vælg Rediger kontoplan nede i højre hjørne.
  • Tryk på Opret konto i øverste højre hjørne.
  • Kontogruppe skal være Kortfristede forpligtelser.
  • Kontonummeret er valgfrit, men du kan evt. give den 7305 som kontonummer.
  • Udfyld navnet og skriv eksempelvis Udlæg "navn".
  • Sæt flueben i Tillad betalinger på denne konto.
  • Beskrivelse er valgfrit.
  • Momsfeltet skal være tomt.
  • Tryk på Gem konto.

Bogføring af udlæg

• Vælg Udgifter.
  • Klik Opret regning.
  • Udfyld regningen.
  • Registrer betalingen af regningen ved at sige, at den er betalt med udlægskontoen i stedet for banken.

Du kan altid se hvor meget virksomheden skylder medarbejderen, ved at gå ind på balancen under Regnskab->Rapporter-Balance -> Kortfristede forpligtelser: