Bogføring af private udlæg

Oliver Storm Pallesen

16. juni 2015

Hvis dine medarbejder laver et privat udlæg for virksomheden, så kan du betale det direkte fra banken og til medarbejderens konto. Derefter kan du bogføre det som en normal udgift mod banken.

Men der misser du rent teknisk selve overførslen fra din bank til medarbejderens - hvilket nogen revisor eller folk fra Skat kan være utilfredse med. Så det korrekte er at lave en kortfristet forpligtelseskonto for medarbejderen og bogføre ind på den.

Oprettelse af konto

• Vælg Regnskab
  • Vælg Kontoplan
  • Klik Opret konto
Medarbejder udlæg
  • Skriv eksempelvis Udlæg ”navn” under navn
  • Vælg kontogruppen Kortfristede forpligtelser
  • Sæt flueben i Tillad betalinger på denne konto
  • Klik Gem
Medarbejder udlæg

Bogføring af udlæg

• Vælg Regninger
  • Klik Opret regning
Medarbejder udlæg
  • Udfyld regningen
Medarbejder udlæg
  • Registrer betalingen af regningen ved at sige, at den er betalt med udlægskontoen i stedet for banken
Medarbejder udlæg

Du kan altid se hvor meget virksomheden skylder medarbejderen, ved at gå ind på balancen under Regnskab > Balance.

Medarbejder udlæg