Digital Post - Hvad er Digital Post?

Digital Post er danskernes digitale postkasse. Det er der, hvor der kommer vigtige beskeder fra staten og kommunen.

Driver du en virksomhed, kan du bruge Billy Regnskabsprogram til at styre dit regnskab.

Før i tiden fik vi alle sammen et brev i postkassen, når der var nyt fra de offentlige myndigheder. Sådan er det ikke længere, og langt de fleste beskeder fra det offentlige kommer i Digital Post.

Når det offentlige skal give dig informationer, er det inde på Digital Post, at du kan læse de beskeder. Du har faktisk også mulighed for at svare direkte tilbage på den besked, som du har modtaget.

Er Digital Post sikkert?

Der er mange, der godt kan blive nervøse for, når de ikke længere modtager et fysisk brev, men at det hele ligger i en online postkasse. Med det sagt er Digital Post helt sikkert at bruge, da det kun er dig, der kan logge ind på den. Du logger ind med dit personlige MitID, som kun du har adgang til.

Det fungerer helt på samme måde, som når du logger ind på skat, din bank eller noget helt tredje med personfølsomme informationer. Det er kun dig, der kan logge ind på det og se dine egne informationer.

Kan man blive fri for Digital Post?

Alle danskere over 15 år skal som udgangspunkt bruge Digital Post til at modtage beskeder fra de offentlige myndigheder. Det gælder, hvis du er fyldt 15 år og samtidig har et dansk CPR-nummer og er bosiddende i Danmark.

Dog er det sådan, at der jo næsten altid er nogle undtagelser til reglen, og det gælder også i den her situation. Der er flere grunde til, at du kan blive undtaget til at skulle bruge Digital Post. Det er dog altid op til individuel vurdering.

Du kan blandt andet blive frataget at bruge Digital Post, hvis du slet ikke kan læse. Det kan være, at du er meget svær ordblind og så ikke har mulighed for rent fysisk at læse din post. Det kan også være, hvis du ikke har mulighed for at få et MitID, da det så betyder, at du ikke ville kunne logge ind på Digital Post.

Det mest almindelige er dog, hvis man ikke har en computer, telefon eller en anden digital enhed, som du kan bruge til at logge ind på Digital Post.

Det er op til kommunen at afgøre, om du kan blive fri for at modtage Digital Post.

Hvad er forskellen på Digital Post og e-Boks?

Det kan godt være forvirrende, når der er flere steder, hvor man kan læse sin digitale post. Helt grundlæggende så er e-Boks storebror til Digital Post. Den post du får ind på din Digital Post kan også læses inde i e-Boks. Det er e-Boks, der udvikler og vedligeholder Digital Post og deres systemer.

Hvor kan jeg læse Digital Post?

Det er vigtigt, at du ved, hvor du kan tjekke din digitale post henne. Det kan du gøre ved at gå på borger.dk og logge ind med MitID. Der vil være et sted, hvor der står ‘Digital Post’, og det er her, at du skal klikke. Du vil nu kunne se al din digitale post samlet ét sted. I nogle tilfælde kan du også besvare din post direkte derinde.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du kan få support alle ugens 7 dage både på mail, telefon og chat.

Prøv Billy gratis i 30 dage