Flowchart - Hvad er et flowchart?

Et flowchart er et diagram, der bruges til at planlægge og visualisere de forskellige trin der er i f.eks. en arbejdsopgave eller proces. 

Vil du have hjælpe med at holde styr på økonomien i din virksomhed? Det kan vi hjælpe med. Prøv gratis Billy Regnskabsprogram.

Det er specielt populært at bruge flowcharts i forbindelse med planlægning- eller udviklingsprocesser, da det giver et overblik over hvordan det pågældende proces skal udfolde sig, så det går efter planen. 

Hvordan kan et flowchart bidrage?

Et flowchart er et værktøj til at kunne få overblik over samt kunne analysere en given proces. På den måde kan det bruges til visuelt at kunne få overblik over, hvordan f.eks en pågældende arbejdsproces foregår, og på den måde give indblik i, om noget kan optimeres. 

Yderligere kan det bruges til at illustrere og give forståelse for, hvordan virksomhedens processer fungerer, for at arbejdsgangene skal køre uden problemer. 

Hvordan laves et flowchart?

Et flowchart består af forskellige symboler, som forbindes ved brug af pile, for at illustrere processen. De forskellige symboler har hver deres betydning, for at illustrere karakteren af den pågældende opgave.

Når du laver et flowchart konstrueres det af de forskellige symboler, som hver repræsenterer en opgave. Et flowchart illustreres typisk som en lineær nedadgående proces, som har et symbol der viser hvordan processen startes, og et symbol der til sidst indeholder slutproduktet samt de forskellige trin imellem. 

Hvad betyder de forskellige symboler i et flowchart?

For at lave et funktionelt flowchart, er det nødvendigt at have styr på, hvad de forskellige symboler betyder. Betydningen og formen på de forskellige symboler, lyder således:

  • Start / slut: Rektangel med runde kanter, som symboliserer første aktion og sidste handling i processen 
  • Proces / handling: Rektangel som symboliserer et trin i processen
  • Beslutning: Diamant som symboliserer, at der skal besvares et spørgsmål eller tages en beslutning om noget
  • Data og input / output: Parallelogram der symboliserer, at der er data eller ressourcer, der føres ind i eller ud af processen

Dette er dog kun en beskrivelse af symbolstandarderne inden for flowcharts, men det kan forekomme at der bruges andre symboler, alt efter formålet med det pågældende flowchart. Det er også en mulighed selv at designe symbolerne, så de giver mening til din virksomheds arbejdsproces. 

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du kan få support alle ugens 7 dage både på mail, telefon og chat.

Prøv Billy gratis i 30 dage