Hvad er et gantt-kort?

Et gantt-kort er et værktøj, som bruges til at planlægge og strukturere projekter i virksomheden.

Mange benytter gantt-kortet til styring af projekter eller kampagner, men det kan også bruges til planlægning af de daglige arbejdsopgaver.

Men hvordan fungerer det i praksis?

Et gantt-kort indeholder en tidsplan og en oversigt over aktiviteterne i projektet. Med et gantt-kort kan virksomheden visualisere projektets forskellige faser over tid. Hvor længe aktiviteterne strækker sig er illustreret gennem et horisontalt søjlediagram.

Hvad anvendes et gantt-kort til?

Gantt-kortet anvendes blandt andet til at give et overblik over projektet eller kampagnes aktiviteter. I gantt-kortet kan du planlægge, hvornår aktiviteterne skal planlægges og udføres.

Mange bruger det også for at visualisere projektet eller kampagnen overfor medarbejderne. På den måde har medarbejderne også styr på tidsplanen og projektets indhold.

Når projektet er i gang, kan gantt-kortet også bruges til at holde øje med, at man følger tidsplanen.

Hvordan laver man et gantt-kort?

Før du går i gang med at lave et gantt-kort, skal du foretage en brainstorm over projektet. Her skal du skrive alle dine tanker ned omkring projektet. Dernæst skal du planlægge, hvilke opgaver du skal udføre først, og hvordan de skal udføres.

Men hvad sker der, når projektet er planlagt...

Når du har planlagt dit projekt, skal du lave en beregning af, hvor lang tid der skal bruges på hver enkelt opgave.

Gantt-kortet kan du lave gratis i Excel. Her er det simpelt at oprette en tabel, som viser en tidsplan over aktiviteterne.

Du skal dog huske…

At din planlægning ikke må blive for uoverskuelig.

Det er en god idé at opdele aktiviteterne i flere dele, da det er nemmere at lave en opfølgning på mindre aktiviteter end lange aktiviteter. Normalt siger man, at aktiviteterne ikke må overstige 2 uger.

Her er et eksempel på hvordan et gantt-kort kan se ud:

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du får gratis support alle ugens 7 dage på både mail, telefon og chat.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du kan få support alle ugens 7 dage både på mail, telefon og chat.

Prøv Billy gratis i 30 dage