Hvad er en iværksætter?

En iværksætter er en person, som starter sin egen virksomhed. En iværksætter sætter nye projekter eller initiativer i gang, og kan ligeledes blive kaldt for en entreprenør.

Selve titlen iværksætter er ikke en beskyttet titel, tværtimod dækker navnet over en bred betegnelse for selvstændige erhvervsdrivende. På den måde kan alt fra en håndværker til Steve Jobs ses som at være en iværksætter.

Der findes tre typer for iværksættere:

  • Entreprenør: En entreprenør er en iværksætter, som starter en virksomhed op helt fra bunden og driver den som selvstændig.
  • Intraprenør: En intraprenør er en iværksætter, som starter nye projekter inden for allerede eksisterende virksomheder.
  • Vækstiværksætter: En vækstiværksætter er en iværksætter, som har haft en virksomhed i nogle år og som får den til at vokse. En vækstiværksætter bliver sommetider også kaldt en gazelle.

Drømmer du om at blive iværksætter?

For at blive en iværksætter behøver man ikke en særlig uddannelse. Du kan starte virksomhed indenfor alle fagområder. Hvis man ønsker at blive iværksætter er der en del ting, som man skal overveje og være forberedt på. Det kan være spørgsmål helt fra, om din idé er god nok og konkurrencedygtig, hvordan får du finansieret din opstart og har du det der skal til? Dette er blot få ud af mange spørgsmål, som man skal overveje.

Dog er der i dag også meget hjælp at hente. Du kan finde mange artikler og sider på internettet, som giver gode råd til dig, der gerne vil være iværksætter. Hvis du ønsker at få gode råd og tips til din iværksætterdrøm og en komplet guide til succes, kan du downloade bogen Den Geniale Iværksætter gratis.

Hvordan finansierer jeg min virksomhed?

Der findes mange forskellige måder at få økonomisk støtte på både ved opstarten, men også når virksomheden er etableret. Du kan læse mere om, hvilke finansieringsmuligheder der findes her.

Hvis du ønsker rådgivning, mulighed for tilskud eller medfinansiering kan du læse mere på erhvervsstyrelsens hjemmeside.

Du skal dog være opmærksom på, at når du ønsker at starte din egen virksomhed, så er du ikke automatisk sikret i det sociale system. Det vil sige, at du ikke er dækket i forhold til f.eks. sygdom, barsel, pension eller ledighed. Det er derfor vigtigt, at du selv sørger for de nødvendige forsikringer.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du får gratis support alle ugens 7 dage på både mail, telefon og chat.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du kan få support alle ugens 7 dage både på mail, telefon og chat.

Prøv Billy gratis i 30 dage