Hvad er finansiering?

Finansiering er anskaffelse af kapital til virksomhedens investeringer, aktiviteter, drift eller materielle ting. Der er en række måder at skaffe finansiering på.

Hvordan og hvor skaffer jeg finansiering?

Banklån: Finansiering i et pengeinstitut kræver en kreditvurdering af virksomheden, hvilket har betydning for om lånet gives og satsen på renterne. Der er penge at spare, hvis man undersøger bankernes udbud af lån.

Du kan læse om, hvordan du øger chancen for et banklån i Låneguiden.

Crowdlending: Långiver er en gruppe helt almindelige mennesker, som går sammen om lånet. Der findes online markedspladser, hvor man kan fremlægge dét, man vil låne penge til.

En passiv kapitalpartner eller en aktiv investor: Ved at vælge en aktiv investor kan man ud over kapital opnå sparing og adgang til investors netværk. Udfordringen kan være prissætning af virksomheden og at finde den rette investor. Der er mange typer af investorer, bl.a. venture-fonde, større virksomheder, succesrige selvstændige eller den pensionerede direktør.

Kredit hos leverandører: En leverandør kan give en kredit i en periode, så man f.eks. kan sælge varerene før pengene skal betales tilbage til leverandøren.

Låne penge af familie eller venner: Det kan være en god idé, at låne mindre beløb hos flere personer. På den måde kan et eventuelt tab have mindre betydning for deres økonomi.

Låne penge af privatpersoner med en formue: De kaldes oftest Business Angles, og er privatpersoner som ønsker at investere deres private formue i en virksomhed. De kan være lidt svære at støve op, da de fleste selv finder deres investeringer.

Crowdfunding: Crowdfunding betyder, at flere mennesker (et crowd) investerer mindre beløb i en virksomhed. Pengene skal ikke tilbagebetales direkte, men crowdet belønnes oftest med forkøbsret eller andre fordele. Det er primært start-ups, som kan få finansiering ved crowdfunding.

Offentlig finansiering: Man kan søge offentlig finansiering af virksomheden gennem innovationsmiljøer. Det er primært innovative start-ups, der kan få denne type finansiering. De er oftest de mest ”venlige” investorer, og de kan investere op til 1,7 mio. kr.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du får gratis support alle ugens 7 dage på både mail, telefon og chat.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du kan få support alle ugens 7 dage både på mail, telefon og chat.

Prøv Billy gratis i 30 dage