Billypedia>Hvad er crowdfunding?

Hvad er crowdfunding?

Crowdfunding er en metode for en virksomhed at rejse midler på gennem individuelle bidragsydere. En crowdfunding kampagne er ofte åben for offentligheden, og alle interesserede parter kan bidrage med forskellige beløb. Bidragsyderne vil ofte belønnes med forkøbsret eller fordele ved det endelige produkt, hvis de støtter projektet med et vist beløb.

Hvordan fungerer crowdfunding?

I stedet for traditionelle investorer, benytter crowdfunding sig af interessen fra offentligheden. Typisk vil en crowdfunding-kampagne sætte et mål, som tillader virksomheden at lancere det pågældende projekt. Kampagnen vil ofte blive lanceret med en tidsramme på 1-2 måneder, hvor kampagnen vil blive understøttet af intens markedsføring undervejs.

Bidragsyderne i en crowdfunding-kampagne kan normalt donere i forskellige niveauer, hvor hvert niveau låser op for en ny fordel eller frynsegode. Fordelen ved at benytte crowdfunding er ofte den øgede tilknytning bidragsyderne får til projektet og virksomheden.

Beskatning af crowdfunding

Skattereglerne for crowdfunding er ikke defineret af skat, og det er derfor almindelige skatteregler som er gældende. Hvad det betyder for beskatningen, er defor defineret alt efter hvilken type crowdfunding, der er tale om.

  • Aktiebaseret crowdfunding (investering)
  • Lånebaseret crowdfunding
  • Rewardbaseret crowdfunding
  • Donationsbaseret crowdfunding

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du får gratis support alle ugens 7 dage på både mail, telefon og chat.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du kan få support alle ugens 7 dage både på mail, telefon og chat.

Prøv Billy gratis i 30 dage