Hvad er en investor?

En investor er en person, virksomhed eller organisation som har kapital til rådighed de ønsker at investere i en virksomhed eller et projekt. Kapitalen afgives i bytte for procenter af virksomhedens samlede værdi, således at investoren ejer en del af virksomheden og derved får fortjeneste af virksomhedens overskud. Det er effektivt at have en investor med ind over sin virksomhed til at kunne bidrage med kapital, viden og netværk, og give virksomheden mulighed for hurtigere vækst og synlighed. Dog skal man være opmærksom på at kemien er vigtig mellem investor og virksomheden. Investoren vil nemlig gerne være sikker på investeringen giver et godt afkast, og vil derfor typisk blande sig i virksomhedens drift.

Hvad er en Business Angel eller angel investor?

En Business Angel er en person der besidder en større formue, de har mulighed for at investere i en eller flere startup virksomheder. En Business Angel har typisk selv en baggrund som iværksætter og har opbygget og solgt flere virksomheder. Dog er denne baggrund ikke en nødvendighed for at kunne betegne sig som Business Angel.

Startup virksomheder modtager typisk deres allerførste investering fra en Business Angel og får støtte af denne både i form af kapital, men også med vedkommendes forretningsindsigt og netværk, som kan sikre virksomheden effektiv vækst. Oftest vil en Business Angel dedikere meget af sin tid på sine virksomheder, ved at hjælpe til flere gange om ugen. Business Angels med mange virksomheder på hånden kan dog godt se mere passivt til på virksomhedens udvikling ved blot at besøge virksomheden med jævnlige mellemrum.

Hvordan finder man en investor?

Der findes flere måder at finde en investor på, men det foregår næsten altid som resultat af en god investor pitch. Disse kan foregå i et investor-netværk, hvor man som virksomhed får lov at komme ind og pitche for et netværk af investorer. Det kan også foregå ved iværksætterevents designet til at finde investorer og gøre opmærksom på sin virksomhed. Derudover kan man også helt formelt søge fonde, som ønsker at investere i virksomheden. Her skal man være opmærksom på hvilke brancher disse fonde typisk er interesseret i at investere i.

Det er meget vigtigt man har styr på alle virksomhedens tal og strategier, før man begynder at søge om en investor. Investorer og Business Angels stiller skrappe krav til virksomhedens struktur, idet de skal sikre sig at investeringen kan give afkast.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du får gratis support alle ugens 7 dage på både mail, telefon og chat.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du kan få support alle ugens 7 dage både på mail, telefon og chat.

Prøv Billy gratis i 30 dage