Crowdlending - Hvad er crowdlending?

Crowdlending er en finansieringsform, hvor en gruppe personer går sammen om et lån til din virksomhed. Personerne kan være helt almindelige mennesker, f.eks. kunder.

Vil du have hjælp til at holde styr på økonomien i din virksomhed? Det kan vi hjælpe med. Prøv Billy gratis.

Crowdlending gør det derfor muligt at få finansiering til din virksomhed, uden at skulle gennem banken eller andre pengeinstitutter. 

Hvordan fungerer crowdlending?

Crowdlending foregår på en online markedsplads, hvor der er en såkaldt ”befolkning”. ”Befolkningen” er altså de potentielle långivere, eller investorer. Personerne på sitet kan vælge at give finansiering til præcis den virksomhed, de finder interessant. Derfor er det som virksomhed på markedspladsen vigtigt at engagere ”befolkningen”, så de vælger at støtte din virksomhed.

Du kan læse mere om crowlending i vores gratis låneguide.

Hvordan kommer du i gang med crowdlending?

Virksomheder, der ønsker at optage et lån via crowdlending, opretter en beskrivelse af det ønskede lån. Det er på markedspladsen i en given periode. Der udstedes én lånekontrakt, hvor de enkelte långivere deles om finansieringen af det samlede lån.

Omkostningerne ved et crowdlending består af renter til långiverne og gebyrer til dem, der driver sitet. Renten fastsættes ud fra en vurdering af regnskabs- og nøgletal samt en kvalitativ kreditvurdering. Gebyrerne til sitet er oftest i omegnen af 3%.

Er der fordele ved crowdlending?

Der kan være en række fordele ved et crowdlending lån i forhold til et banklån. Nogle af de fordele kan f.eks være:

  • Det går hurtigere at behandle låneansøgningen
  • Det er lettere tilgængeligt at optage et lån
  • Risikoen for långiverne fordeles på flere
  • Det kan give en mere fordelagtig rente

Crowdlending er blevet stadig mere populært som en alternativ finansieringskilde, især for små virksomheder og iværksættere, der søger at skaffe kapital.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du kan få support alle ugens 7 dage både på mail, telefon og chat.

Prøv Billy gratis i 30 dage