Hvad er NemHandel?

NemHandel er et netværk, som er udviklet af det offentlige, til at sende dokumenter som fx e-fakturaer via internettet. Det er udviklet så virksomheder sikkert og nemt kan sende eksempelvis fakturaer eller ordrebekræftelser til hinanden. Det har effektiviseret dokumentgangen for mange virksomheder, og har overflødiggjort meget af det fysiske papirarbejde.

Hvordan fungerer NemHandel?

Hvis du sender en e-faktura igennem et regnskabsprogram som Billy, vil fakturaen automatisk blive omdannet til det lovpligtige OIOUBL-format, og derefter blive sendt afsted til NemHandel netværket. Herefter vil du modtage en kvittering for fakturaen, og NemHandel vil sørge for, at fakturaen når frem. Hvis du sender dokumenter til en offentlig virksomhed, skal du benytte det pågældende EAN nummer, som fungerer som en unik identifikationskode.

Hvis man kun ønsker, at sende fakturaer og kreditnota til offentlige virksomheder, så er det ikke nødvendigt, at registrere sig i NemHandelsregisteret. Hvis du derimod ønsker, at sende andre dokumenttyper, eller ønsker at modtage NemHandel dokumenter, så skal du registreres i NemHandelsregisteret.

NemHandelsregisteret er en samlet oversigt over, hvem der er registreret i NemHandel netværket og informationer som fx deres adresse. Du kan som leverandør se, hvilke virksomheder der kan modtage det pågældende OIOUBL dokument, og hvilken adresse det skal sendes til.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du får gratis support alle ugens 7 dage på både mail, telefon og chat.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du kan få support alle ugens 7 dage både på mail, telefon og chat.

Prøv Billy gratis i 30 dage