Billypedia>Hvad er en elektronisk faktura?

Hvad er en elektronisk faktura?

En e-faktura er en faktura som sendes elektronisk i et bestemt format. Det format der bliver brugt af det offentlige i de fleste danske virksomheder er OIOUBL. Den skal ikke forveksles med en online faktura, som fx kan sendes via e-mail i PDF format. En e-faktura kan sendes via mail, men den kan også sendes i OIOUBL-format.

Hvordan fungerer en elektronisk faktura?

En elektronisk faktura er en betegnelse over de fakturaer, som afsendes elektronisk via fx mail eller i OIOUBL-format. Der er en væsentlig forskel på en elektronisk faktura og en EAN-faktura. Imens de begge kan sendes i samme OIOUBL-format, er det et krav, at en EAN-faktura skal indeholde et EAN-nummer.

Elektroniske fakturaer håndteres via en række forskellige udbydere, som sammen sikrer, at de afsendte fakturaer når frem til modtagerne. Billy benytter sig imidlertid af NemHandel som udbyder, og elektroniske fakturaer du sender fra Billy vil blive håndteret af dem.

Elektroniske fakturaer er i dag så udbredt, at regeringen siden 2005 har besluttet, at alle offentlige institutioner udelukkende kan modtage elektroniske fakturaer. Ligeledes er der mange private virksomheder, som også modtager elektroniske fakturaer.

Hvordan sender man en elektronisk faktura?

Hvis man ønsker at sende e-fakturaer, kan dette fx gøres igennem Billys regnskabsprogram. Fakturaen bliver sendt afsted gennem Billy og håndteres via NemHandel. Dette gøres for at sikre, at fakturaen bliver sendt sikkert og nemt via internettet.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du får gratis support alle ugens 7 dage på både mail, telefon og chat.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du kan få support alle ugens 7 dage både på mail, telefon og chat.

Prøv Billy gratis i 30 dage