CVR-nummer - Hvad er et CVR-nummer?

Et CVR-nummer er et unikt 8-cifret identifikationsnummer, der bruges af virksomheder til at identificere sig overfor offentlige myndigheder, som eksempelvis SKAT.

Vil du have hjælp til at holde styr på økonomien i din virksomhed? Det kan vi hjælpe med. Prøv Billy gratis.

Alle danske virksomheder og selvstændige erhvervsdrivende skal have et CVR-nummer. Dette er dog ikke et krav for virksomheder, hvis årlige omsætning er under 50.000 kr. og som derfor ikke er forpligtet til at lade sig momsregistrere.

Hvordan får jeg et CVR-nummer?

Man får tildelt et CVR-nummer når man registrerer sin virksomhed hos Erhvervsstyrelsen. Her skal man angive virksomhedens navn, branchekode og adresse, ligesom man skal uploade virksomhedens vedtægter og ejerbog.

Du opretter dit CVR-nummer ved at:

 • Gå på Virk.dk’s hjemmeside
 • Vælg “Start virksomhed”
 • Klik “Start selvbetjening”, hvorefter du logger ind med NemID
 • Acceptér de pågældende betingelser
 • Vælg den ønskede virksomhedsform
 • Udfyld de angivne oplysninger

Når man har oprettet sit CVR-nummer, skal man bestille et NemID til virksomheden, angive en NemKonto og tilmelde virksomheden til Digital Post.

Hvad kan man se via CVR-nummeret?

Når man har registreret sit CVR-nummer, bliver det offentligt tilgængeligt i CVR-registeret. Her vil man også kunne se en række information om virksomheden og dens ejere. Blandt andet vil man kunne se hvilken selskabsform virksomheden er registreret som, hvor meget der er registreret i startkapital og hvem der ejer og driver virksomheden.

Er det lovpligtigt at angive sit CVR-nummer?

Når man er blevet CVR-registreret, er det lovpligtigt at angive sit CVR-nummer forskellige steder, blandt andet:

 • På virksomhedens hjemmeside:
  En virksomheds CVR-nummer skal være angivet på dens hjemmeside. Her vil man typisk skrive CVR-nummeret sammen med de forskellige kontaktoplysninger som eksempelvis telefonnummer, adresse, e-mail osv.
 • På de fakturaer virksomheden sender ud:
  Man skal angive CVR-nummer på de fakturaer virksomheden sender ud. Det kan man for eksempel gøre ved at oprette en fakturaskabelon, hvor CVR-nummeret står som en fast del af virksomhedens kontaktoplysninger.
 • På firmabilen:
  Hvis man har en firmabil som udelukkende er registreret til erhvervskørsel, er det lovpligtigt at ens CVR-nummer og virksomhedsnavn står på bilen.
 • På virksomhedens øvrige markedsføringsmateriale (eventuelt):
  Det kan også være en god ide at skrive sit CVR-nummer på markedsføringsmateriale som for eksempel visitkort, flyers o.lign. På den måde ved end kunder og samarbejdspartnere, at man er en registreret virksomhed, og de kan gå ind og kigge på virksomhedens data i CVR-registeret.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du kan få support alle ugens 7 dage både på mail, telefon og chat.

Prøv Billy gratis i 30 dage