CVR-nummer - Hvad er det og hvad bruges det til?

Et CVR-nummer er et unikt 8-cifret identifikationsnummer, der bruges af virksomheder til at identificere sig overfor offentlige myndigheder, som eksempelvis SKAT.

Vil du have hjælp til at holde styr på økonomien i din virksomhed? Det kan vi hjælpe med. Prøv Billy gratis.

CVR-numre er en central del af den danske forretningsinfrastruktur og spiller en afgørende rolle i at sikre ordnede og effektive forretningsforhold. Ved at fungere som en unik identifikationsnøgle hjælper de med at sikre, at virksomheder registreres korrekt, opererer gennemsigtigt og overholder gældende love og forskrifter. Derfor er forståelsen og anvendelsen af CVR-numre afgørende for enhver, der er involveret i erhvervslivet i Danmark.

Hvornår skal man have et CVR-nummer?

Når man har virksomhed i Danmark eller er selvstændig erhvervsdrivende, skal man have et CVR-nummer. Dette er dog ikke et krav, hvis den årlige omsætning er under 50.000 kr. og som derfor ikke er forpligtet til at lade sig momsregistrere

Det er også muligt at erhverve et CVR-nummer selvom din omsætning er mindre end 50.000, hvis du driver en personligt ejet mindre virksomhed. 

Hvordan får jeg et CVR-nummer?

Du opretter et CVR-nummer i takt med, at du registrerer din virksomhed hos Erhvervsstyrelsen. Her skal man angive virksomhedens navn, branchekode og adresse, ligesom man skal uploade vedtægter og ejerbog.

Nummeret oprettes ved at:

 • Gå på Virk.dk’s hjemmeside
 • Vælg “Start virksomhed”
 • Klik “Start selvbetjening”, hvorefter du logger ind med NemID
 • Acceptér de pågældende betingelser
 • Vælg den ønskede selskabsform
 • Udfyld de angivne oplysningskrav

Når du har været igennem denne proces, skal du bestille et NemID, angive en NemKonto og tilmelde virksomheden til Digital Post.

Hvad kan man se via CVR-nummeret?

Når du har registreret dit nummer, bliver det offentligt tilgængeligt og kan findes i CVR-registeret. Her vil man også kunne se en række information om virksomheden og dens ejere. Blandt andet vil man kunne se disse informationer:

 • hvilken virksomhedsform selskabet er registreret som
 • hvor meget der er registreret i startkapital
 • hvem der ejer og driver selskabet.
 • Hvor mange antal ansatte der arbejder i virksomheden
 • Hvilken branche virksomheden opererer inden for samt evt. bibranche.

Er det lovpligtigt at angive sit CVR-nummer?

Når man er blevet CVR-registreret, er det lovpligtigt at angive sit nye CVR-nummer forskellige steder. Det er blandt andet lovpligtigt at angive nummeret:

 • På hjemmesiden:
  Et selskabs CVR-nummer skal være angivet på dens hjemmeside. Her vil man typisk skrive nummeret sammen med de forskellige kontaktoplysninger som eksempelvis telefonnummer, adresse, e-mail osv.
 • På de fakturaer der udstedes:
  Man skal angive CVR-nummer på de fakturaer virksomheden sender ud. Det kan man for eksempel gøre ved at oprette en fakturaskabelon, hvor CVR-nummeret står som en fast del af virksomhedens kontaktoplysninger.
 • På firmabilen:
  Hvis man har en firmabil som udelukkende er registreret til erhvervskørsel, er det lovpligtigt at ens CVR-nummer og virksomhedsnavn står på bilen.
 • På øvriget markedsføringsmateriale (eventuelt):
  Det kan også være en god ide at skrive sit CVR-nummer på markedsføringsmateriale som for eksempel visitkort, flyers o.lign. På den måde ved end kunder og samarbejdspartnere, at man er en registreret virksomhed, og de kan gå ind og kigge på virksomhedens data i CVR-registeret.

Det kan derfor være en god idé at tjekke op på reglerne omkring lovpligtige steder at angive nummeret, efter du har oprettet det. 

Hvordan fungerer CVR-numre i udlandet?

CVR-numre, eller tilsvarende identifikationsnumre, findes i mange lande rundt om i verden, selvom de måske har forskellige navne og formater. Disse numre fungerer generelt på samme måde som i Danmark, idet de giver en unik identifikation af virksomheder og organisationer.

Står du overfor at skulle samarbejde med en virksomhed fra udlandet, kan det være relevant at vide hvordan det fungerer med CVR-numre i international sammenhæng. 

Du kan i den sammenhæng komme ud for at blive spurgt om din virksomheds VAT-nummer. Et VAT-nummer fungerer på samme måde som et dansk virksomheds CVR-nummer, og du skal blot oplyse dette, med tilføjelsen af ‘DK’ foran, i forbindelse med udlandet. Et VAT-nummer er nemlig den direkte oversættelse af det danske CVR-nummer.


Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du kan få support alle ugens 7 dage både på mail, telefon og chat.

Prøv Billy gratis i 30 dage