Billypedia>Hvad er en faktura?

Hvad er en faktura?

En faktura er en kvittering, som en virksomhed udsteder til en kunde i forbindelse med salget af en vare eller en serviceydelse. Fakturaen beskriver de forskellige omstændigheder omkring købet som eksempelvis pris, salgsdato m.m. Er du nødsaget til at dele en betaling op, kan du oprette en delfaktura, som udarbejdes på samme måde som en normal faktura.

De fleste regnskabsprogrammer har indbygget en funktion, der gør det let at sende fakturaer.

Se hvordan du kan sende fakturaer i Billy Regnskabsprogram - helt gratis - her.

Hvad skal en faktura indeholde?

For at en faktura er gyldig, skal den som minimum indeholde en række ting. Disse ting er:

  • Et fortløbende fakturanummer
  • Fakturadato (udstedelsesdato)
  • Sælger og købers navn og adresse
  • Sælgers CVR-nr. eller SE-nr.
  • Varens eller ydelsens art, pris og mængde.
  • Momsgrundlaget
  • Momsbeløbet
  • Det samlede beløb

Hvis nogle af oplysningerne mangler eller indeholder fejl, kan fakturaen være ugyldig.

Hvem bruger fakturaer?

Typisk vil det være virksomheder med et registreret CVR-nummer, som benytter sig af fakturaer. Det kan for eksempel være alt lige fra store advokatfirmaer til supermarkedskæder, konsulentvirksomheder osv - i princippet alle virksomheder.

Hvordan får jeg en gratis fakturaskabelon online?

Det er super let at få en gratis fakturaskabelon online. Mange virksomheder tilbyder gratis skabeloner, som man kan hente ned og udfylde.

Hvad hvis man allerede bruger et regnskabsprogram?

Et regnskabsprogram vil typisk have en indbygget mulighed for at udfylde fakturaer. Hvis man allerede bruger et regnskabsprogram, er den letteste måde at udfylde en faktura på derfor at udfylde den indbyggede fakturaskabelon i programmet.

I Billy regnskabsprogram kan du designe din egen personlige faktura og indsætte dit logo, din virksomheds farver osv. Læs mere og se hvordan du gør her.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du får gratis support alle ugens 7 dage på både mail, telefon og chat.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du kan få support alle ugens 7 dage både på mail, telefon og chat.

Prøv Billy gratis i 30 dage