Hvad er et fakturaprogram?

Et fakturaprogram gør det nemt at oprette og sende fakturaer til dine kunder. De fleste fakturaprogrammer er en del af et regnskabsprogram. Derfor får du også mange flere funktioner og muligheder for at holde styr på økonomien.

Et fakturaprogram kan både være online og offline. Det er en smagssag. Fordi det mest udbredte er online programmer, så tager vi et kig på det.

Hvad er et online fakturaprogram?

I et online fakturaprogram går det hele lidt nemmere og hurtigere end i et Excel ark. Med mindre du er lige så god til makroer, som en håndværker er til at banke søm i et bræt.

I et fakturaprogram kan du på få minutter oprette og sende en faktura. Det er en stor fordel. Når du hurtigt kan skippe en faktura afsted, kan du gøre det i takt med, dine kunder køber en ydelse eller et produkt af dig. Når dine kunder får en faktura med det samme, kan det også øge chancen for, at de betaler til tiden. Samtidig kan det betyde bedre likviditet. Noget som er afgørende for mange selvstændige.

I et online fakturaprogram kan du skabe overblik hurtigere end, du kan sige 'fik jeg nu sendt en faktura til min sidste kunde?'. Med en oversigtsfunktion ved du nemlig præcis hvilke fakturaer der er betalt, og hvilke der skal betales. En oversigtsfunktion, som du finder i de fleste fakturaprogrammer.

Din faktura behøver heller ikke være ligesom alle de andres. Du kan nemlig selv designe dine fakturaer. Typisk kan du tilføje dit firmas logo, ændre valutaen, give rabat, tilføje en personlig hilsen og meget mere.

Nu tænker du nok – Hvad med pris? Hvad med sikkerhed? Og kan jeg få hjælp?

I de fleste online fakturaprogrammer er fakturering gratis.

Et online fakturaprogram er lige så sikkert som din netbank. Det gør nemlig oftest brug af SSL-sikkerhed, så al kommunikation mellem programmet og dig er krypteret.

Når du støder på udfordringer, kan du ofte trække på gratis support. Du behøver derfor ikke tænke i ekstra omkostninger til support.

Hvilket fakturaprogram skal du vælge?

At finde et fakturaprogram kan være lige så udfordrende som at finde rundt i en storby, du aldrig har været i. Der er nemlig mange forskellige løsninger på markedet, som kan hjælpe selvstændige med fakturering.

Du kan dog gøre det nemmere ved at teste programmerne af med en gratis prøveperiode. Du behøver ikke overføre dit nuværende regnskab i prøveperioden, så det er ret simpelt.

En gratis prøveperiode kan altså være en uforpligtende mulighed for at skabe et bedre beslutningsgrundlag. Du kan let undersøge hvilke funktioner, som er vigtige for dig i et regnskabsprogram.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du får gratis support alle ugens 7 dage på både mail, telefon og chat.

Fik du svar på dit spørgsmål?

Billy regnskabsprogram crying logoBilly regnskabsprogram logoBilly regnskabsprogram happy logo

Billy Regnskabsprogram og laptop frontpage billede

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du kan få support alle ugens 7 dage både på mail, telefon og chat.