Hvad er en EAN-faktura?

En EAN-faktura er en faktureringsform, som skal benyttes ved handel med en offentlig virksomhed. Det som adskiller en EAN-faktura fra andre faktureringsformer, er det særlige EAN-nummer, som skal fremgå af fakturaen. Det er muligt at sende EAN-fakturaer til private virksomheder, såfremt de er registreret i NemHandelsregisteret.

Hvordan adskiller en EAN-faktura sig fra almindelige fakturaer?

En almindelige faktura eller e-faktura, kan sendes som henholdsvis et fysisk brev eller elektronisk som PDF-fil. Hvorimod en EAN-faktura skal sendes i OIOUBL-format. Den skal ligeledes sendes med et særligt EAN-nummer, som er et 13-cifret nummer som udstedes til offentlige virksomheder – eller private virksomheder såfremt de er registreret i NemHandelsregisteret.

”OIO” står for Offentlig Information Online og ”UBL” står for Universal Business Language. Når der sendes en faktura ud, så bliver den konverteret til OIOUBL format og sendt afsted til NemHandelsregisteret. Her bliver den så videresendt til den pågældende kunde.

EAN står for ”European Article Numbering”, og EAN-nummeret er et specifikt nummer, som fortæller hvilken virksomhed EAN-fakturaen sendes til. Det er et unikt nummer, som tildeles de virksomheder, som er registreret i NemHandelsregisteret.

Hvordan sender man en EAN-faktura?

Ofte vil man benytte sig af et regnskabsprogram som Billy til at sende EAN-fakturaer. Det vil normalt være fordelagtigt, at investere i et regnskabsprogram, da man får mange ekstra funktioner som fx bogføring med i prisen.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du får gratis support alle ugens 7 dage på både mail, telefon og chat.

Fik du svar på dit spørgsmål?

Billy regnskabsprogram crying logoBilly regnskabsprogram logoBilly regnskabsprogram happy logo

Billy Regnskabsprogram og laptop frontpage billede

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du kan få support alle ugens 7 dage både på mail, telefon og chat.