Hvad er moms?

Moms er en indirekte skat, som opkræves af en virksomhed og beregnes på baggrund af en vares eller serviceydelses salgspris.

I Danmark ligger momssatsen i dag på 25%.

Der findes som udgangspunkt to former for moms

Købsmoms
Købsmoms også kaldet indgående moms er den type moms, som en virksomhed betaler ved køb af en vare eller tjenesteydelse. Dette beløb får virksomheden tilbagebetalt af SKAT.

Salgsmoms
Salgsmoms også kaldet udgående moms er den type moms, som en virksomhed skal opkræve i forbindelse med et salg. Denne moms skal indbetales til SKAT af den opkrævende virksomhed.

Af andre former for moms kan nævnes lønsum, kvartmoms, kunstnermoms mm.

I forbindelse med virksomhedens momsregnskab modregnes salgs- og købsmomsen, som danner grundlag for, om virksomheden skal betale eller have tilbagebetalt penge ved momsopgørelsen. Dette sker, når virksomheden laver sin momsindberetning inden den gældende momsfrist.

Virksomheden skal tilbagebetale penge i det tilfælde, hvor salgsmomsen overstiger købsmomsen. Omvendt skal virksomheden have tilbagebetalt penge, hvis købsmomsen overstiger salgsmomsen.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du får gratis support alle ugens 7 dage på både mail, telefon og chat.


Fik du svar på dit spørgsmål?

Billy regnskabsprogram crying logoBilly regnskabsprogram logoBilly regnskabsprogram happy logo

Billy Regnskabsprogram og laptop frontpage billede

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du kan få support alle ugens 7 dage både på mail, telefon og chat.