Hvad er momsindberetning?

Når du laver en momsindberetning, registrerer du til SKAT hvor meget købsmoms og salgsmoms der er gået igennem din virksomhed i den seneste periode. Købsmomsen trækkes fra salgsmomsen, og giver dig det endelige beløb, der skal betales tilbage til skat i moms. Hvor meget du skal betale beregnes løbende. Det er derfor vigtigt at holde dit momsregnskab ajour efter hver eneste faktura du sender afsted eller modtager. Hos Billy kan du let holde styr på hele regnskabet og automatisk få udregnet den moms der skal indberettes og hvornår. Det giver dig et solidt overblik over alle dine tal, og giver dig et klart billede af hvordan det går med væksten i virksomheden.

Husk at det endelige beløb ikke er nok, når der skal indberettes moms. Der skal nævnes diverse detaljer i forhold til din købs- og salgsmoms, for eksempel i forhold til driftsomkostninger, salg til europæiske lande mv. Disse tal kan du også få oplyst automatisk via et regnskabsprogram.

Hvem skal indberette moms?

Alle der har et CVR-nummer, har en momsregistreret virksomhed. Det betyder at du er forpligtet til at betale moms. Hvis du har en virksomhed med en omsætning på under 50.000 årligt, kan du selv vælge om du vil lade dig momsregistrere. Har du først et CVR-nummer, men tjener ikke noget overhovedet, skal du stadig indberette. Dette kaldes en nul-indberetning, som sikrer, at du ikke får opkrævet gebyrer efter momsen skal betales.

Hvor ofte skal man indberette moms?

Det afhænger af din virksomheds omsætning, hvor ofte der skal betales. Har du en virksomhed der har en årlig omsætning på mellem 0 og 5.000.000, skal du lave momsindberetning hvert halve år. Er din virksomhed ny, er du dog forpligtet til at betale moms per kvartal det første 1,5 år, hvorefter du kan ansøge om at indberette per halve år. Omsætter din virksomhed for mellem 5.000.000 og 50.000.000 om året, skal du momsindberette hvert kvartal. Ejer du derimod en stor virksomhed, som omsætter for mere end 50.000.000 årligt, skal du momsindberette hver måned. Hyppigheden er så høj, for at sikre at virksomheden ikke pludselig har store udestående med SKAT.

Du kan indberette moms helt op til 2 måneder før den skal betales. Dog er det vigtigt at du betaler moms til tiden. Hverken før eller efter. Betaler du moms før tid, kan du risikere at pengene blot ryger tilbage til din konto, og du skal betale igen. Betaler du moms for sent, vil du modtage et gebyr på 800 kr. For at undgå dette er det vigtigt at have styr på, hvornår momsen falder og sørge for at huske både indberetningen og betalingen.

For at undgå at stresse med at udregne dit momsregnskab i sidste øjeblik, kan du effektivt udregne din moms løbende med Billy Regnskabsprogram. På den måde har du også løbende styr på virksomhedens rådighedsbeløb, ved hele tiden at vide hvor meget moms du skylder til SKAT.

Hvornår er momsfristerne for 2021?

Er du i tvivl om momsfristerne for 2021? Så læs med her. Her kan du finde en oversigt over momsfristerne i 2021, så du ikke misser din indberetning. Momsfristerne er inddelt efter halvårlig, kvartalsvis og månedlig momsafregning. Du kan også se de konkrete datoer, så du med sikkerhed får indberettet moms i rette tide. I nedenstående tabeller finder du perioden for momsafregning, og hvornår du senest skal indberette og betale moms.

Frister for halvårlig momsafregning 2021:

Frister for kvartalsvis momsafregning 2021:

Frister for månedlig momsafregning 2021:

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du får gratis support alle ugens 7 dage på både mail, telefon og chat.

Få gratis bruger nu

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du kan få support alle ugens 7 dage både på mail, telefon og chat.

Prøv Billy gratis i 30 dage