Ydelse - Hvad er en ydelse?

En ydelse er en service eller et beløb som man giver eller modtager fx som betaling for en modydelse. Ydelse har flere forskellige betydninger, men det henviser bl.a. til en service, en virksomhed leverer for en betaling. 

Hvis din virksomhed sælger ydelser, kan du bruge Billy Regnskabsprogram til nemt at fakturere dine kunder. Prøv Billy gratis

Der findes mange typer serviceydelser, men fælles for dem er, at det ikke er fysisk varer. Udover serviceydelser dækker begrebet ydelse også over den samlede betaling af renter, afdrag og bidrag på et lån. 

Hvad er en serviceydelse?

Hvis din virksomhed sælger en service eller tjeneste, er der tale om en serviceydelse. Der findes mange forskellige serviceydelser men eksempler er rengøring, rådgivning og undervisning. Nogle virksomheder sælger både serviceydelser og fysiske varer. 

Hvad er en social ydelse?

Ydelse er som sagt et ord med flere betydninger. En social ydelse er et beløb borgere tildeles af staten eller kommunen som hjælp til den daglige økonomi. Denne type ydelse betales af den offentlige sektor i Danmark. Det gælder fx boligstøtte, arbejdsløshedsdagpenge og folkepension.

Hvad er ydelse i forbindelse med lån?

Når du tegner et lån, skal du løbende betale renter, afdrag og bidrag til långiveren. De tre begreber dækker over den ydelse, man betaler for et lån. Renter er din afgift for at låne penge i banken, afdrag er din tilbagebetaling af lånet og bidrag er gebyret du betaler långiveren for at administrere lånet.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du kan få support alle ugens 7 dage både på mail, telefon og chat.

Prøv Billy gratis i 30 dage