Online faktura - Hvad er en online faktura?

En online faktura er et dokument der udstedes online til køber i forbindelse med salg af en vare eller ydelse. Hvor en fysisk faktura udarbejdes på papirform og sendes med posten, foregår online fakturering udelukkende digitalt.

Du kan gøre online fakturering endnu nemmere ved at benytte en fakturaskabelon eller et online fakturaprogram. Prøv gratis Billy fakturaskabelon.

De fleste virksomheder i dag benytter hovedsageligt online fakturering, da det er nemt, hurtigt og sikkert. Om du vælger at fakturere fysisk eller online er op til dig. Har du kunder i det offentlige, skal du dog være opmærksom på, at de ikke modtager fysiske fakturaer men derimod kun elektroniske fakturaer. Det kan derfor være en fordel at fakturere gennem et fakturaprogram, så du har et samlet overblik.

Hvad skal en online faktura indeholde?

En online faktura ligner på mange måder en fysisk faktura. Det er derfor de samme krav, som gør sig gældende, når du skal udarbejde din faktura:

  • Fortløbende fakturanummer
  • Fakturadato
  • Sælgers navn, adresse og CVR-nr.
  • Købers navn og adresse
  • Varens art, pris og mængde
  • Det gældende momsgrundlag
  • Momsbeløbet
  • Det samlede beløb

Når du har udfyldt din online faktura med de nødvendige oplysninger, er din faktura gyldig og dermed klar til at sendes afsted til kunden.

Hvordan laver man en online faktura? 

Når du skal udarbejde en online faktura, kan du gøre det ved hjælp at et online fakturaprogram, en fakturaskabelon eller sætte din faktura op manuelt i et dokument. 

Den nemmeste måde at lave din online faktura på er ved hjælp af et online fakturaprogram. Her kan du hurtigt udfylde og afsende din faktura gennem et system. På den måde sikrer du samtidig, at alle fakturaer er opbevaret samlet og overholder de gældende krav. Du kan fx. Bruge et regnskabsprogram som din fakturaservice og samtidig gøre brug af anden relevant rådgivning til din bogføring. 

Hvis du alligevel ikke ønsker at gå helt online med din fakturering, kan du også benytte en fakturaskabelon. Med en fakturaskabelon slipper du for at skulle indtaste alle oplysninger, hver gang du skal lave en online faktura. Fakturaskabelonen er nemlig på forhånd sat op med de nødvendige punkter og skal blot udfyldes og sendes til kunden. 

Hvad er forskellen mellem en online faktura og elektronisk faktura?

Online fakturering og elektronisk fakturering lyder måske ens men skal ikke forveksles. En online faktura sendes som PDF-fil fx via e-mail, mens en elektronisk faktura både kan sendes på e-mail og gennem et standardiseret elektronisk system. En elektronisk faktura også kaldet en e-faktura kan også laves i særlige formater fx OIOUBL, der primært bruges til at fakturere offentlige institutioner. Hvis du skal sende en e-faktura kan dette også klares i Billy Regnskabsprogram. 

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du kan få support alle ugens 7 dage både på mail, telefon og chat.

Prøv Billy gratis i 30 dage