Hvad er personlig branding?

Personlig branding er at skabe et image for en person - en generel opfattelse af personens personlighed, værdier og fremtoning. 

Vi ser personlig branding blandt virksomhedsledere og kendisser. Præcis som vi kender det fra virksomheder, som skaber et varemærke med corporate branding. 

… Der kan være mange penge i et stærkt personligt brand. 

Hvordan skaber du et image med personlig branding? 

Det er vigtig at gå aktivt ind i at skabe et personligt brand… ellers gør andre det for dig.

Vejen til et stærkt personligt brand er en gennemtænkt kommunikationsstrategi. Det er rammen for, hvordan der kommunikeres til andre personer, så de opfatter den brandede personen, som personen gerne vil opfattes.

I sidste ende skal omgivelsernes opfattelse af din personlighed skabe flere salg eller tiltrække samarbejdspartnere. 

Men hvad er vigtigt, når du skal lave en strategi for personlig branding?

Hvordan laver du en strategi for personlig branding?

For at skabe et stærkt image skal du have en langsigtet strategi. Strategien er den røde tråd i din kommunikation. Det er også din handlingsplan, som kortlægger, hvad du skal gøre for at skabe dit personlige brand. 

Nøglen til succes er at have en konkret plan for, hvordan du når i mål. Det bør du overveje…

Navn og efternavn: Er det nemt at huske og stave?

Unikt: Skiller du dig ud fra mængden? Og hvad differentierer du dig på?

Målgruppe: Hvem er din målgruppe? Hvor kan du nå ud til de rette modtagere? Og hvordan identificerer målgruppen sig med dit image?

Værdier og holdninger: Hvilke værdier og holdninger har du? Hvordan vil du vise din målgruppe det? Og hvordan matcher dine værdier og holdninger målgruppens? 

Sprog: Hvilket sprog vil du bruge for at vise andre din personlighed? Og hvilket sprogbrug appellerer til din målgruppe og matcher dit budskab?

Website: Har du et website, som kommunikerer i tråd med dit ønskede brand? 

SoMe-profil: Producerer du content på din SoMe-profil i tråd med dit ønskede brand?

Netværk: Hvordan øger og styrker du dit netværk? Hvilke netværkspersoner kan styrke dit personlige brand?

Mål: Hvad er målet med branding af din person? Og hvad er succes?

Strategi: Har du en klar strategi? Hvad er din langsigtede plan for at opbygge et personligt brand? Hvordan rammer du din målgruppe? Hvordan tiltrækker du attraktive samarbejdspartnere/ virksomheder? Hvilke kanaler vil du bruge for at nå ud til din målgruppe?

Med en gennemtænkt strategi er du dét tættere på succes. Men essensen i personlig branding er faktisk ret simpelt. Skab troværdighed og vær unik. Det er dog nemmere sagt end gjort.

Eksempler på personlig branding

Personlig branding kan være værdifuldt for mange forskellige personer. Det kan faktisk være hovedkilden til indtjening. 

Her får du nogle eksempler på personer, hvor deres image er afgørende …

Influncerens image

For influenceren er personlig branding på de sociale medier alt. De er en form for ambassadør for deres samarbejdspartnere/ virksomheder.

Et stærkt image og fokuseret content på de sociale medier er præmissen for at tiltrække følgere. Mange følgere og de ‘rigtige’ følgere tiltrækker virksomheder/ samarbejdspartnere. 

En virksomhed laver et samarbejde med en influencer, når de kan se værdi i at markedsføre deres produkter/ ydelser til influencerens følgere. I sidste ende giver samarbejdet med en virksomhed influenceren indtjening.

Virksomhedsejerens image

En virksomhedsejer kan skabe et personligt brand, som bidrager til virksomhedens salg eller tiltrækker attraktive samarbejdspartnere. 

Det kan for eksempel være en iværksætter, som har fået succes som virksomhedsejer. 

Virksomhedsejeren kan skabe sig et personlig brand gennem en blog, bøger, content på sociale medier, kurser, foredrag osv. Når virksomhedsejeren deler ud af egne erfaringer og viden om iværksætteri, så kan det give et stærkt image blandt andre iværksættere. 

Når iværksættere er målgruppen for virksomhedens produkter, så giver det endnu mere mening at skabe et personligt brand for virksomhedsejeren. 

Det kan også være en webshopejer, som sælger skønhedsprodukter eller andre produkter. Når de skaber et personlig brand på de sociale medier med content om skønhedsprodukter og deres liv i øvrigt, så kan det gavne salget i webshoppen.

Entertainerens image

Ser vi på en komiker, så er personlig branding en stor drivkraft for indtjeningen. 

Komikerens ydelse er et show med dem selv og deres unikke humor. Derfor er den generelle opfattelse af dem afgørende for deres succes. 

Målgruppen vil overveje to centrale ting: Sjov eller ej? Og kan jeg lide personen eller ej?

Salget af billetter til et show bygger altså primært på fælles humor og opfattelsen af komikeren - deres personlige brand/ image. 

En komiker kan bruge mange forskellige kanaler til at skabe et personligt brand. De sociale medier er et oplagt sted at fremlægge jokes og vise personlighed - noget som kan vække målgruppens interesse. 

… Vi kunne blive ved og ved og ved med at se på eksempler, hvor personlig branding er værdifuldt. Men nu slutter vi af med at nævne tre eksempler mere: en jobsøgende, en coach og en professionel fitnesstræner.

Hold dit personlige brand i live

Når der først er etableret et stærkt personligt brand, og det vedligeholdes, så vil det i sig selv give flere salg eller attraktive samarbejdspartnere … eller hvad formålet måtte være med personlig branding. 

Men lægger du kommunikationen omkring dit personlige brand på hylden, så kan du regne med at miste kontrollen over dit image - andre vil skabe dit image.

Derfor er det alfa omega at følge den langsigtede strategi for dit personlige brand - hold skruen i vandet… Også når det går godt.

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du kan få support alle ugens 7 dage både på mail, telefon og chat.

Prøv Billy gratis i 30 dage