Få styr på forsikringerne i din virksomhed

Forfatter:Martin Rubæk
Dato:6. januar 2017
Læsetid:2 minutter

I dette blogindlæg hjælper Martin Rubæk fra Samlino.dk dig med at finde ud af, hvilke forsikringer du skal huske at tegne, når du starter virksomhed.

Lovpligtige krav

Nogle typer erhvervsforsikringer er lovpligtige at tegne, når du ejer en virksomhed. Herunder får du et billede af de mest essentielle for nystartede virksomheder.

Arbejdsskadeforsikring

Denne type forsikring dækker tabt erhvervsevne, mén, behandling ved arbejdsskade, samt dødsfald ved arbejdsulykke. Nogle selskaber dækker også krisehjælp, og skader på briller og kontaktlinser.

Hvis du ansætter folk i din virksomhed, har du pligt til at tegne en arbejdsskadeforsikring, som dækker alle ansatte i tilfælde af arbejdsulykker. Det er underordnet om dine ansatte er på deltid eller fuldtid, eller om de får løn eller ej. Alle medarbejdere skal være omfattet af en forsikring.

Nogle selskaber tilbyder en indehaverforsikring i stedet for arbejdsskadeforsikring.

I tilfælde hvor en selvstændig erhvervsdrivende arbejder sammen med sin ægtefælle, er det ikke lovpligtigt at tegne en arbejdsskadeforsikring, hvis begge parter er enige herom. På trods af det manglende lovkrav, kan det stadig være rigtigt fornuftigt at forsikre sig, i tilfælde af at ulykken rammer.

Erhvervssygdomsforsikring

Hvis en medarbejders sygdom anerkendes som en erhvervssygdom, vil du som arbejdsgiver blive holdt ansvarlig. Med en erhvervssygdomsforsikring er dine medarbejdere dækket, i tilfælde af sygdom med sammenhæng til virksomheden.

Det er vigtigt ikke at forveksle erhvervssygdomsforsikring med arbejdsskadeforsikringen, selvom de kan minde om hinanden. En arbejdsskade, er en pludselig personskade, forårsaget af arbejdsrelateret hændelse, hvorimod en erhvervssygdom er forårsaget af påvirkninger, som bestemte personer er udsat for i deres arbejde.

Begge typer forsikringer er lovpligtige, og flere forsikringsselskaber tilbyder dem som en pakkeløsning.

Bygningsbrandforsikring

Hvis du står som ejeren af den bygning, du driver virksomhed fra, og hvis du har gæld i den, så er det lovpligtigt at tegne en bygningsbrandforsikring. Selvom du ikke ejer den bygning, du arbejder fra, er det stadig fornuftig at tjekke op på forsikringerne. Der er stor chance for, at din almindelige indboforsikring ikke dækker dit arbejdsudstyr, som f.eks. computere og andet elektronisk udstyr.

Køretøjsforsikring

I Danmark er det lovpligtigt at tegne en ansvarsforsikring på alle biler, også til erhvervsbrug. Der kan være mange penge at spare ved at sammenligne markedet, inden du vælger hvilken udbyder, du vil tegne en forsikring hos.

Erhvervsansvarsforsikring

Nogle brancheforeninger kræver, at man tegner en erhvervsansvarsforsikring for at blive medlem. Bortset fra det kræver loven også, at advokater og revisorer tegner denne type forsikring.

Selvom du ikke er indbefattet af lovkravet om erhvervsansvarsforsikring, kan det stadig godt være en god investering, i tilfælde af at din virksomhed gør skade på andres værdier. Forsikringen dækker for eksempel, hvis du bliver holdt ansvarlig for ydet rådgivning, som har resulteret i et tab for en klient.

  • Billy vs. Dinero: Hvilket regnskabsprogram skal jeg vælge?
  • Hvordan udbetaler du udbytte fra et holdingselskab?
  • Sådan forhandler du løn med en medarbejder