BlogNyt fra BillyJulegaver - jah! Men hvad kan du gi’ dine medarbejdere?

Julegaver - jah! Men hvad kan du gi’ dine medarbejdere?

Forfatter:Jonas Martinsen
Dato:4. november 2015
Læsetid:2 minutter

Nu er det snart juletid, og derfor nærmer vi os også tiden for at give julegaver til sine medarbejdere. Men hvor mange penge er det nu lige man må give julegaver for, og er det helt ligegyldigt hvilken typer gaver man giver?

Bagatelgrænse og julegaveloft

En arbejdsgiver må give en medarbejder en julegave for en pris på op til 800 kr. inklusiv moms i 2015. Det samlede loft for personalegaver i 2015 er fastsat til 1.100 kr. inklusiv moms.

Grænserne er vigtige at overholde, for at sikre at medarbejderen ikke bliver beskattet af gaverne. Er julegavens pris derfor f.eks. 950 kr. bliver medarbejderen beskattet af det fulde julegavebeløb i dette eksempel de 950 kr.

Har medarbejderen i året fået en fødselsdagsgave til 600 kr. og en julegave til 800 kr. vil medarbejderen ikke blive beskattet af julegaven, da beløbet er under de 800 kr. Total set har medarbejderen i året dog fået gaver for 1.400 kr., hvilket er over bagatelgrænsen på 1.100 kr., og medarbejderen vil derfor blive beskattet af de 600 kr. da selve bagatelgrænsen er overskredet, men julegaveloftet ikke er overskredet.

Får medarbejderen en julegave til 800 kr. og har i løbet af året fået en fødselsdagsgave til 300 kr. er både julegavegrænsen på 800 kr. samt den totale bagatelgrænse på 1.100 kr. overholdt, og medarbejderen bliver ikke beskattet af gaverne.

Typer af gaver der er skattepligtige uanset hvad

Typen af gaven til en medarbejder, kan uanset om ovenstående grænser er overholdt medføre beskatning. Dette vil være tilfældet med følgende gaver:

  • Kontantgaver vil altid medføre beskatningspligt for medarbejderen.
  • Gavekort vil som hovedregel også være beskatningspligtige for medarbejderen, medmindre at medarbejderen med gavekortet kan vælge mellem forskellige gaver på en liste. Yderligere kan gavekort til kroophold og restauranter gives skattefrit, hvis disse ikke kan byttes til andet. Der gælder dog altid, at gavekortet skal være under de ovennævnte grænser.

Indberetningspligt

Det er medarbejderens pligt, at indberette beløbet på årsopgørelsen hvis arbejdsgiver har givet gaver for over 1.100 kr. Arbejdsgiver skal dog indberette gaven hvis der er tale om en kontant gave, eller hvis en gave i sig selv overstiger 1.100 kr.

Så er vi også klar til at give julegaver i virksomhederne rundt omkring.

Denne artikel er skrevet af

Jonas Martinsen, JM Regnskabsservice

JM Regnskabsservice hjælper dig med regnskabet, så du har bedre tid til at lave netop det, du brænder for!

JM Regnskabsservice tager sig af alt fra bogføring til regnskabsmæssig optimering af din virksomhed. Vi tilbyder regnskabsservice, hvor du og dine behov som kunde er i centrum. Vi tager hellere end gerne et gratis møde med dig for at afklare dine behov.

Besøg os på https://retio.dk/

Se Jonas Martinsens profil

  • Frihed og familie er rygraden i virksomheden Entegro
  • Garnspecialisten gør kloden grønnere én garnnøgle ad gangen
  • Kundeinterview: Mød Lars Juhl fra Visionmaker