Bag om Billy: Mød vores rådgiver Rafi

Dato:24. maj 2019
Læsetid:5 minutter

I denne uges udgave af Bag om Billy kan du møde vores senior rådgiver Rafi.

Rafi sidder arbejder på fuldtid i vores supportteam, hvor han svarer på regnskabs- og programtekniske spørgsmål fra Billy-brugere. Derudover ringer han ud til en masse af vores nye brugere for at hjælpe dem i gang med programmet. Med Rafi er man aldrig i tvivl om, hvornår han er på kontoret, for hans smittende grin høres ofte på tværs af alle afdelinger, når han joker med sine kollegaer eller har en god samtale med en af vores brugere.

Rafi er opvokset i Holte og har studeret HA almen i Aalborg, hvilket han blev færdig med i sommers, hvorefter han kom tilbage til København. Det var gennem studiet, at Rafi fik lyst til at arbejde med regnskab og revision, så derfor var jobbet hos Billy helt perfekt. Til sommer vil han søge om optag på revisorkandidaten cand. merc. aud. på CBS, så vi krydser fingre for, at han kommer ind.

Hvad laver du i Billy

“Jeg hjælper kunder med regnskabs- og programtekniske problemer, så vi rådgiver vores kunder omkring bogføring, men også hvordan man bruger programmet.

Hvordan ser en almindelig dag i Billy ud for dig?

“Jeg møder ind kl. 9, hvor vi har morgenmøde. Vi er 3-4 fuldtidsmedarbejdere der har hvert vores ansvarsområde, hvor jeg har ansvar for onboarding. Onboarding går ud på, at jeg ringer kunder, der lige har registreret sig, op og hører, om de har haft nogen problemer, og om de har fået en god start. Derudover ringer jeg kunder, der har haft et 30 dages medlemskab, op og hører, om de har været glade for de første 30 dage. Det drejer sig derfor ikke om salg, men det er et serviceopkald for at høre om vores kunder er kommet godt i gang. Her får de også mulighed for at få 30 minutters rådgivning i programmet. Ellers så skiftes vi til at svare på henvendelser fra kunderne. Rammerne er nogenlunde faste, men der kan hurtigt ske ændringer, så der er også meget afveksling.”

Hvad er det bedste ved at arbejde i Billy?

“At vi er så ungt et team, hvor der er højt til loftet, og man har stor indflydelse i virksomheden. Hvis man har nogle idéer, så bliver de hørt. Vi arbejder seriøst, men vi har det også sjovt. Der er en meget flad struktur, hvor vi fx spiller bordfodbold på tværs af hele virksomheden, det kan jeg godt lide.”

Hvad laver du når du ikke er på arbejde i Billy?

“Så er jeg ofte sammen med venner. Så er jeg også lige begyndt at spille basket igen. Ellers kan jeg godt lige at sidde og nørde med excel, jeg synes det er rart at holde sig i gang med lidt selvstudie.”

Hvad er dit drømmejob?

“Jeg kunne godt tænke mig at sidde som regnskabschef i en virksomhed. Grunden til jeg søgte ind i Billy var, fordi jeg gerne vil arbejde med regnskab og revision fremadrettet. Billy er et godt sted at starte, fordi man lærer hurtigt tingene og i forhold til revisionsbranchen, som er i gang med at blive digitaliseret, er det et godt sted at starte. Derudover er man i kontakt med mange forskellige virksomheder, så man ser hele tiden tingene fra forskellige perspektiver. Det tror jeg giver gode kompetencer for en regnskabschef at kunne anskue tingene fra forskellige vinkler.”

Hvis du var et dyr, hvad ville du så være?

“En blanding af en løve og en isbjørn. Isbjørnen kan jeg godt lide, fordi den bruger et halvt år på at spise og et halvt år på at sove. Perfekt kombi. Det er ligesom, når jeg arbejder i fem dage, og så sover jeg i weekenden. Løven vælger jeg, fordi jeg godt kan lige at have en lederrolle. Ikke på alfahan-måden, men prøve at tale til folks fornuft i stedet for at tale ud fra sin magtposition og se tingene fra forskellige sider. Man har en flok, som man vil det bedste.”

Hvis du skulle spise middag med en kendt person, hvem skulle det så være?

“Jeg tror, at jeg har to. Jeg kan godt lide stifteren af Alibaba, Jack Ma, han er meget inspirerende, fordi han har fået mange afvisninger gennem sit liv, og tingene er ikke altid lykkedes for ham med det samme. Han siger, at man bruger 20’erne til at fucke up, 30’erne til at følge en, 40’erne til selv at starte noget og 60’erne til at give det videre til en anden. En anden en jeg godt kan lide er Muhammed Ali, han er en af de fedeste sportsfigurer. Jeg har stor respekt for folk, der både har nået nogen inden for deres sport, men også ved siden af sporten, derfor synes jeg han er et ikon. ”

Hvad er din guilty pleasure?

“Det har vi vel allesammen. Min er nok, at jeg ikke træner nok. Jeg kan godt føle nogen gange,, at hvis jeg sover både lørdag og søndag, så skulle jeg nok have lavet lidt. Jeg elsker at slappe af, og det gør ikke noget, hvis der er lidt snack til også. Så er alting godt”

Hvis du kun måtte spise en ting resten af livet, hvad skulle det så være?

“Jeg elsker, elsker, elsker durum! Morgen, middag og aften med ekstra dressing og ekstra chilli. Jeg vil gå så langt at sige, hvis jeg havde valget mellem at være i et forhold med den sødeste pige eller spise durum, så ville jeg vælge durum. Ej jeg elsker durum!”

Hvis du vandt en million, hvad ville du så bruge pengene på?

“Investere i en lejlighed. Men hvis det kun skulle være sjov og ballade, så ville jeg tage til Maldiverne, jeg har hørt meget godt om det. Og så måske en lille sjat til hjemløse.”

Hvor ser du dig selv om 10 år?

“Som regnskabschef i et af de store revisionshuse, fx PWC, BCG eller Ernst and Young. Hellere sigte lidt højt end for lavt.”

Næste gang

Glæd dig til næste interview, der udkommer om en to uger, hvor du kan med møde vores digitale content manager Sebastian.

Og fik du ikke læst forrige interview med vores udvikler George, kan du gøre det her.

  • Bag om Billy: Livet som praktikant hos Billy
  • Frihed og familie er rygraden i virksomheden Entegro
  • Garnspecialisten gør kloden grønnere én garnnøgle ad gangen