Blog>Optimér din virksomhed>Sådan vælger du hvilken virksomhed du skal starte op

Sådan vælger du hvilken virksomhed du skal starte op

Forfatter:Toke Kruse
Dato:30. januar 2013
Læsetid:3 minutter

  Ser man på det økonomiske uvejr, der hersker i øjeblikket, så er det vel ikke så underligt, at så mange overvejer at starte deres egen virksomhed. Hvis du er en af dem, så er du nok allerede stødt på spørgsmålet om hvilken type virksomhed, det ville være bedst for dig at give dig i kast med – og det kan være en ret overvældende oplevelse.

  Skal du for eksempel starte med en virksomhed der allerede er etableret og være franchisetager? Vil du være pioner på dit marked og skabe disruption? Vil du overraske og forbløffe verden med et revolutionerende, hverdagsændrende nyt produkt? Eller er dit mål at skabe den bedst mulige alternative indkomst for dig og din familie, uanset hvor den kommer fra?

  Hvis du hører til den sidste gruppe, så har jeg nogle punkter, som det er vigtigt, at du overvejer, før du bestemmer dig for, hvilken type virksomhed du skal starte op.

  Den vigtigste faktor er nok, hvor mange penge du har til rådighed. Har du masser af idéer, men ikke så mange mønter på kistebunden, så kan du eventuelt overveje at drive din virksomhed hjemmefra, da der i mange tilfælde ikke er de store startomkostninger forbundet med virksomheder af denne type. Selvom mange hjemme-baserede virksomheder gennem årene har fået rigeligt med dårlig omtale (og med god grund!), så findes der mange legitime måder at tjene penge hjemmefra på.

  For at kunne opretholde en konstant indkomst gennem hele året, er det vigtigt at man sørger for, at ens marked ikke er for sæsonpræget, men vælger du at starte en sæsonvirksomhed, så sørg for at du har en anden virksomhed, der kan træde ind uden for sæsonen. Om vinteren er der for eksempel ikke den store efterspørgsel efter anlægsgartnere og derfor er der mange anlægsgartnere, der også har en snerydningsservice eller lignende, som kan tage over om vinteren.

  En anden god mulighed man kan overveje, som ikke kræver den store finansiering, finder man i serviceindustrien. Er du for eksempel helt tosset med at gøre rent, så kan du eventuelt starte et rengøringsfirma (og starte hjemme ved mig!). Det kræver bare nogle rengøringsmidler, lidt knofedt og nogle gamle klude. Ja, ok – det kræver nok lidt mere end det, men du ved hvad jeg mener! Lave startomkostninger betyder hurtigere vej til overskud!

  En af de bedste måder du kan finde ud af, hvilken type iværksættervirksomhed der vil være bedst for dig, er ved at se på de talenter, og interesser du selv har. Er du super dygtig til at skrive, og har du interessen for det, så findes der masser af freelance jobs, som måske er noget for dig. Er du helt vild med kæledyr, så kan du for eksempel overveje at blive hundeklipper, åbne en dyrepension eller noget helt tredje, hvor du kan gøre brug af de talenter, du har.

  Og nu vi er ved freelance arbejde, så findes der masser af websider, som har specialiseret sig i at finde dygtige freelancers til virksomheder, der har brug for dem. Websider som disse er blot én af de mange muligheder, der findes for iværksættere.

  Der findes lige så mange muligheder for en ny virksomhed, som der findes mennesker, men laver du en smule research, tænker lidt kreativt og tager du et kig på dine egne interesser og ressourcer, så er der en god chance for, at du hurtigt får et skub i den rigtige retning og finder frem til, hvad der er det smarteste valg for dig.

  Prøv Billy gratis i 14 dage

 • Billy vs. Dinero: Hvilket regnskabsprogram skal jeg vælge?
 • Hvordan udbetaler du udbytte fra et holdingselskab?
 • Sådan forhandler du løn med en medarbejder