Billy Regnskabsprogram årsafslutningspakke Billy Regnskabsprogram årsafslutningspakke

Oplysningsskema og skatteregnskab

Få et udfyldt oplysningsskema og skatteregnskab med Billys årsregnskabsmodul, så du har alt til din indberetning som personlig ejet virksomhed. Vi udarbejder dit oplysningsskema og skatteregnskab helt automatisk på baggrund af din regnskabsdata.

Billy regnskabsprogram årsrapport Billy regnskabsprogram årsrapport

Alt du skal bruge til din indberetning

  • Udfyldt oplysningsskema inkl. bilag
  • Færdigt skatteregnskab
  • Professionel årsrapport
  • Udfyldt lønsumsblanket
  • Udfyldte udbytteblanketter

Hvad er et oplysningsskema og et skatteregnskab?

Driver du en enkeltmandsvirksomhed, personlig ejet virksomhed eller interessentskab, har du pligt til at indberette et oplysningsskema til SKAT senest d. 1 juli hvert år.

Det skal du, så SKAT ved, hvad du skal betale i skat.

Selve skatteregnskabet giver et overblik over dine indtægter og udgifter, og du skal bruge det til at se, hvilke tal du skal indberette i dit oplysningsskema.

Du kan altså ikke udfylde dit oplysningsskema uden dit skatteregnskab, da det bruges som dokumentation for oplysningsskemaet. Og det kan også ske, at SKAT efterspørger grundlaget bag dine udregninger i oplysningsskemaet.

De fleste mindre personlig ejet virksomheder kan godt nøjes med et skatteregnskab og er ikke forpligtet til at indberette et decideret årsregnskab, som er underlagt alle regler i årsregnskabsloven.

Men selvom du “kun” er forpligtet til at indberette et oplysningsskema, så kan det være en fordel at udarbejde et årsregnskab, hvis du skal søge om banklån, anden finansiering eller hjælpepakker i forbindelse med corona. Årsregnskaber som følger årsregnskabsloven er nemlig den type, som banker og kreditinstitutter kender til.

Læs mere om, hvad et oplysningsskema er her.
# #

Er du ikke allerede Billy-bruger?

  • Send let fakturaer og tilbud
  • Upload kvitteringer med din smartphone
  • Afregn moms med få klik